11Lions in gesprek met: Othmane Boussaid

Video: Saad Abid op bezoek bij de Marokkaanse selectie
woensdag, 6 juni 2018, 8:25
World Cup Magazine : Morocco
donderdag, 7 juni 2018, 2:52
Bekijk alles

Eén van de versterkingen van FC Utrecht is Othmane Boussaid. De aanvallende middenvelder tekende afgelopen dinsdag voor drie seizoenen bij de Domstedelingen. Het Marokkaans/Belgisch toptalent genoot ook interesse van Manchester City, maar koos toch voor FC Utrecht.

In gesprek met 11Lions.nl legt Boussaid zijn keuze uit: “Niet alleen Manchester City was geïnteresseerd, maar ook andere clubs. Mijn keuze was op sportief vlak gemaakt en FC Utrecht was de beste optie voor mij”.

Directeur voetbalzaken Jordy Zuidam van FC Utrecht vergeleek de Marokkaanse speler met de Belgische international Dries Mertens. Lovende woorden voor de aanwinst: “Dat is natuurlijk zijn mening heel leuk om te horen. We hebben ongeveer dezelfde lengte en voetbalstijl. Ik respecteer het, maar ik ben naar Utrecht gekomen om mezelf te bewijzen en om stappen te maken”, liet Boussaid weten.

Voor FC Utrecht was het niet de eerste aanwinst vanuit Lierse SK. De club haalde eerder spelers van Marokkaanse komaf: “Ja dat klopt, dat had ik gezien. Utrecht is een club voor jonge talenten. FC Utrecht is een club die perfect samen gaat met jonge spelers. De jeugd van Lierse SK kent veel talenten, dus waarom niet naar een club gaan die daar goed mee om kan gaan”. Laat Boussaid weten aan 11lions.

Een vraag die natuurlijk niet kon wegblijven is over het Marokkaanse elftal en het WK die voor de deur staat: “Persoonlijk denk ik dat het Marokkaanse elftal ver zal geraken tijdens het WK, ze hebben goede spelers en een goede bondscoach dus ik verwacht wel veel van Marokko”, sloot Boussaid af.