Aad de Mos : “Marokkaanse spelers moet je hard aanpakken”

Video – Youssef El-Arabi scoort tegen Lamia
zondag, 7 maart 2021, 23:56
Video – Zakaria Aboukhlal scoort twee keer tegen NAC
dinsdag, 9 maart 2021, 16:20
Bekijk alles

Presentator Aad de Mos voerde maandagavond met het Algemeen Dagblad een fel interview over Marokkaanse spelers. De analist verwijst naar spelers van Marokkaanse origine die vanwege hun gedrag telkens problemen tegenkomen met hun club.

“In het voortraject is te veel fout gegaan”, geeft De Mos aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Dat wil zeggen: in de elftallen 14 tot 18 jaar, waarin bij PSV lang veel CIOS-jongens rondliepen als trainers. Daarvan is Ihattaren het slachtoffer geworden.” Ihattaren had volgens Aad De Mos een andere behandeling nodig. “Marokkaanse spelers moet je hard aanpakken, dat willen ze zelf ook. Bij PSV gebeurde juist het tegenovergestelde. Ze werden als prinsjes behandeld.”

Aad De Mos geeft een andere voorbeeld met de Belgische international Zakaria Bakkali. “Als Bakkali een goede wedstrijd had gespeeld in de jeugd hoefde hij niet met de spelersbus terug, maar mocht hij lekker met zijn vader in de auto naar huis rijden. Als Ihattaren te dik op de club kwam, mocht hij tóch gewoon mee naar jeugdtoernooien. Op zo’n manier kweek je natuurlijk nooit de hardheid en mentaliteit die nodig is op topniveau. Dat zie je nu terug.”