Aankomende tegenstander onder de loep: Malawi

Bono, Hakimi en Fajr afwezig op middagtraining
zaterdag, 22 januari 2022, 19:07
Aboukhlal: “Dit toernooi kan alle kanten op”
zondag, 23 januari 2022, 14:23
Bekijk alles

Het Marokkaanse elftal neemt het dinsdagavond in de tweede ronde op tegen Malawi. Malawi, die in de groepsronde Senegal verrassend op 0-0 wist te houden en won van Zimbabwe, stelde met 4 punten de derde plaats veilig.

Onder leiding van de Roemeen Mario Marinică wist Malawi dit toernooi geschiedenis te schrijven. Het land wist zich voor de eerste keer te kwalificeren voor de 2e ronde. “The Flames” zijn pas voor de derde keer actief op de Afrika-Cup. In 1984 was het de eerste keer, in 2010 waren ze er ook bij in Angola, waar ze toen verassend met 3-0 wisten te winnen van Algerije.

De selectie van Malawi kent twee spelers uit Europa. Dat zijn Francisco Madinga van Dila Gori uit Georgie en Charles Petro van het Moldavische Sheriff Tiraspol.

De sterspeler van Malawi is toch wel de aanvaller Gabadinho Mhango, actief in Zuid-Afrika bij Orlando Pirates. Gabadinho wist deze Afrika-Cup al twee keer te scoren. Een speler om ook in de gaten te houden is John Banda.

Onder leiding van de Roemeen Mario Marinică, die ook eerder actief was als data-analist en scout, speelt het nationale team van Malawi met verschillende formaties. Tegen Guinee begonnen de mannen van Marinică met een 3-4-1-2 formatie. In de volgende wedstrijd tegen Zimbabwe waar Malawi met 2-1 wist te winnen speelde Malawi met een 3-4-3 formatie.

In de laatste wedstrijd tegen Senegal kwam Malawi weer met een andere formatie (4-4-2). Zo lijkt het erop dat de Roemeen zich veel aanpast aan de tegenstander.

Malawi kreeg dit Afrika-Cup twee doelpunten tegen. De twee doelpunten die Malawi tegen kreeg kwamen via rechts. Zo lijkt het erop dat de zwakte op de rechtsback positie groot is.

Verder is ook te zien dat Malawi tijdens de vrijetrapen en corners veel ruimte vrij laat. Daar zouden de koppers van Marokko goed gebruik van kunnen maken, wat tot op heden nog niet is gelukt bij Marokko.

Het Marokkaanse elftal wist tot op heden acht keer te spelen tegen Malawi. Marokko verloor van één keer, en wist daarnaast vijf keer keer te winnen en twee keer gelijk te spelen.

Tijdens de Afrika-Cup 2019 kwalificatie speelde Marokko twee keer tegen Malawi. In Casablanca won Marokko met 2-0 door doelpunten van Youssef En-Nesyri en Hakim Ziyech. In de uitwedstrijd werd het 0-0 in Malawi.

De wedstrijd tussen Marokko en Malawi begint dinsdag om 20:00 en is live te zien op ESPN en Bein Max.