“Ajax heeft moeite met jongens van de straat”

Marokko mist Boufal in WK kwalificatiewedstrijd tegen Gabon
donderdag, 8 september 2016, 15:52
Marokko treft Togo in november
woensdag, 14 september 2016, 23:02
Bekijk alles

Daoud Bousbiba verliet deze zomer Ajax voor FC Eindhoven. De Marokkaanse buitenspeler liet in een interview met het Eindhovens Dagblad weten, dat Ajax in het algemeen wel moeite heeft om met jongens van de straat om te gaan.

“Niet Ajax, maar de straat heeft mij gevormd tot de speler die ik nu ben. Ajax heeft mij mentaal wel sterker gemaakt, door alle ongein die daar is gebeurd. Ik denk dat men bij Ajax er in het algemeen moeite mee heeft om met jongens van de straat om te gaan. Sommige gasten stoppen dan. Ik niet. Ik hou zoveel van deze sport. Daar kan niet een club iets aan veranderen”, aldus 21-jarige Marokkaanse aanvaller.

FC Eindhoven is het seizoen met drie nederlagen begonnen, maar Bousbiba gelooft nog steeds in de titel: “Ik denk dat we kampioen kunnen worden dit seizoen. Al is nog niet iedereen zich daarvan bewust. We zijn pas net begonnen. Al moet het nu wel gaan gebeuren. Als je zo’n goede voorbereiding draait, dan zorg je automatisch voor hoge verwachtingen. Maar we hebben ook gewoon sterke spelers. Het komt echt goed.”