Allali: “Vahid is gekomen om zijn pensioen op te bouwen”

Dagen van assistent trainer Mustapha Hadji lijken geteld bij Marokko
woensdag, 16 oktober 2019, 21:11
COLLISION II: Vuurwerk tijdens de persconferentie #BadrRico
donderdag, 17 oktober 2019, 16:25
Bekijk alles

Oud-international en voormalige speler van Wydad Casablanca, Redouan Allali, heeft hard uitgehaald naar bondscoach Vahid Halilhodzic. In zijn wekelijkse programma moeten ook Mehdi Carcela en Faycal Fajr het zwaar ontgelden.

“Vahid heeft helemaal geen uitstraling van een trainer. Hij is maar met één reden gekomen en dat is om zijn pensioen op te bouwen. Hij heeft het over een nieuw team bouwen, dat doe je niet met spelers boven de 30 jaar oud. Dat je spelers van 19 of 20 jaar oproept kan ik nog begrijpen, maar wat wil je bereiken met spelers zoals Faycal Fajr?”, vroeg Allali zich af.

“Na je aanstelling als bondscoach zei je dat je shisha en playstation zou bestrijden binnen het nationale elftal. Wat doe je vervolgens? Je geeft de aanvoerdersband aan Nabil Dirar, de grootste waterpijp gebruiker binnen nationale elftal”.

“Spelers zoals Achraf Hakimi, Noussair Mazraoui en Hakim Ziyech zijn welkom en geven altijd alles. Maar wat wil je met Carcela bereiken? Maak hem direct je assistent-trainer, want de volgende wedstrijd zie je Carcela met een wandelstok spelen”.

Allali reageerde ook op het interview van Medhi Benatia afgelopen week: “Vervolgens hoor je Mehdi Benatia zeggen in een interview: Faycal Fajr was belangrijk voor de sfeer. Mijn vraag is dan komen we voetballen, of dansen en zingen bij Marokko?”.

Ook Mustapha Hadji kwam er niet makkelijk vanaf: “Je was al assistent-trainer van Badou Zaki en Hervé Renard en nu van Vahid Halilhodžić. Is het niet tijd je afscheid neemt? Bij welke club ben je ooit trainer geweest om bij drie verschillende bondscoaches assistent te zijn?”, sloot Allali af.