“Als iemand weigert te komen, dan roep ik diegene niet meer op”

Video – Romain Saiss scoort tegen Brighton & Hove Albion
donderdag, 16 december 2021, 14:46
Hamdallah vindt in Al Ittihad Jeddah nieuwe club
donderdag, 16 december 2021, 22:04
Bekijk alles

Bondscoach Vahid Halilhodzic is zijn selectie voor de Afrika Cup aan het samenstellen, maar zit in zijn maag met verschillende Europese clubs. Gisteren wered bekend dat clubs uit Europa een verzoek bij de FIFA hebben ingediend om spelers niet af te laten reizen naar de Afrika Cup, in verband met de uitbraak van de Omicron variant van het Coronavirus. Het toernooi zou om die reden wellicht niet doorgaan.

In gesprek met het Franse persbureau AFP, uit de Bosnische oefenmeester zijn zorgen. “Een grote strijd tussen verschillende lobby’s en met de gezondheidssituatie wordt het steeds ingewikkelder en moeilijker”, vertelt Halilhodzic.

“De spelers zijn verplicht om naar de nationale ploeg te komen”, benadrukt Halilhodzic. “Maar alle clubs doen er alles aan om de spelers niet te laten komen. Sommige clubs hebben spelers bedreigd en verteld dat ze hun plaats kunnen verliezen of overgeplaatst kunnen worden”.

De bondscoach van Marokko is echter resoluut en rekent op zijn spelers. “Wat mij betreft, als de speler niet komt, dan betekent dit dat zijn liefde voor het nationale team niet genoeg aanwezig is. Als iemand weigert te komen, zelfs als de dreiging bestaat vanuit de clubs, dan kan die speler alvast afscheid nemen van de nationale ploeg”.