Amir Absalem maakt overstap naar Roda JC

‘Medische keuring scheidt Munir van overgang naar Hatayspor’
donderdag, 3 september 2020, 0:06
Video – Hamdallah scoort in de klassieker tegen Al-Ittihad
vrijdag, 4 september 2020, 20:09
Bekijk alles

Roda JC heeft zich versterkt met Amir Absalem. De 23-jarige Marokkaanse linksback komt over van FC Groningen. De speler zal de twee volgende seizoenen uitkomen in de Keuken Kampioen Divisie.

Amir Absalem doorliep zijn opleiding bij Feyenoord. In de zomer van 2016 kwam de linksback over naar FC Groningen. Absalem debuteerde op 20 oktober 2017 in de thuiswedstrijd tegen Willem II in de A-selectie. In totaal speelde de Nederlandse Marokkaan 18 officiële wedstrijden in de hoofdmacht van Groningen. Door een gebrek aan speelminuten werd Absalem in de tweede helft van afgelopen seizoen nog verhuurd aan Almere City. De speler had nog een contract tot medio 2021.

In oktober 2018 kwam de linksback in het vizier van bondscoach Vahid Halilhodzic. Amir Absalem mocht kennis maken met de Marokkaanse selectie en de technische staf in Oujda. Ook had de speler een gesprek met bondscoach Vahid Halilhodzic: “Halilhodzic zei dat hij veel potentie in me ziet. Hij ziet het in me zitten. Daar ben ik hem heel dankbaar voor”. liet Absalem weten. De speler kwam daarna amper in actie voor de A-kern van Groningen.