Amrabat bedankt Renard voor de eer en stelt interlandkeuze voorlopig uit

Sabiri weigert Marokko en hoopt op Duitsland
woensdag, 27 september 2017, 11:28
Harit krijgt groen licht van FIFA
donderdag, 28 september 2017, 13:29
Bekijk alles

Bondscoach Hervé Renard maakte gisteren aan het begin van de middag de definitieve selectie van Marokko bekend. De Franse oefenmeester selecteerde 26 spelers, die het op 7 oktober aanstaande in een WK kwalificatiewedstrijd op moeten nemen tegen Gabon. De naam van Sofyan Amrabat ontbrak in de definitieve selectie, maar zeer betrouwbare bronnen melden tegenover onze redactie dat dit op eigen verzoek is gebeurd.

Zo had bondscoach Hervé Renard de middenvelder van Feyenoord opgenomen in de definitieve selectie, maar bedankte Sofyan Amrabat in een gesprek met de bondscoach tot nader order voor de eer. Onbekend is of de 20-jarige oud-speler van Jong Marokko zijn interlandkeuze wil uitstellen of toch in zal gaan op de avances van de KNVB.

Aanstaande vrijdag zal bondscoach Dick Advocaat de definitieve selectie van Oranje bekendmaken en Jong Oranje bondscoach Art Langeler zal zijn lijst ongetwijfeld op dezelfde dag naar buiten brengen. Indien de naam van Sofyan Amrabat in één van de twee selecties te vinden zal zijn, dan lijkt de Feyenoorder daarmee zijn keuze voor Oranje te hebben gemaakt.