Arssi: “De keuze om Marokko te vertegenwoordigen komt uit mijn hart”

Video – Heerlijke reddingen van Bono tegen Villareal
dinsdag, 29 december 2020, 19:01
Ammouta maakt CHAN voorselectie bekend
donderdag, 31 december 2020, 23:53
Bekijk alles

Eén van de nieuwe gezicht bij het Marokkaanse zaalvoetbalteam is Ilias Arssi. In gesprek met 2m.ma laat de in Nederland geboren Marokkaan weten hoe de oproep voor het Marokkaanse zaalvoetbalteam tot stand is gekomen.

“Ik ben de afgelopen periode gecontacteerd, verder heb ik uitgebreid gesproken met de bondscoach Hicham Dguig. Ook heb ik met mijn familie erover gesproken. De keuze om het Marokkaanse nationale team te vertegenwoordigen komt uit mijn hart. Ik houd heel veel van mijn land”, liet Arssi weten.

Arssi gaat verder: “Ik was me ervan bewust dat het zaalvoetbalteam van Marokko een zeer hoog niveau omvat. Ik weet dat ik hard moet werken om mijn plaats te behouden bij het nationale zaalvoetbalteam”.

Over de sfeer bij het nationale team liet Arssi weten: “De sfeer is eerlijk gezegd geweldig, de spelers verwelkomden me enorm en hielpen mij snel te integreren, vooral omdat ik niet vloeiend Arabisch of Frans spreek”, liet Arrsi weten aan 2m.ma.

Over zijn ambities liet Arssi weten de komende jaren nog voor Marokko te willen spelen: “Ik ben nu 24 jaar en ik hoop de komende periode van 10 jaar nog het Marokkaanse shirt te dragen”, sloot Arrsi af.