AZ houdt Bel Hassani buiten de selectie

Renard neemt Ayoub op in definitieve selectie Marokko
vrijdag, 18 augustus 2017, 11:51
Video: Marokko op 1-0 tegen Egypte
vrijdag, 18 augustus 2017, 22:30
Bekijk alles

Ondanks de blessure van Calvin Stengs hoeft Iliass Bel Hassani niet op speeltijd te rekenen bij AZ. Volgens trainer John van der Brom blijft de aanvallende middenvelder van AZ buiten de selectie.

Tijdens de voorbereiding kreeg Bel Hassani te horen dat hij uit mag kijken naar een nieuwe club. Naar verluid staat de 24-jarige oud-speler van Heracles Almelo in de belangstelling van zijn voormalige club Sparta Rotterdam en ADO Den Haag.

Bel Hassani komt ook niet in de plannen voor van Jong AZ, dat in de Jupiler League uitkomt. “Wij zijn niet tevreden over hoe Iliass zich heeft ontwikkeld in heel veel dingen”, laat Jon van der Brom weten aan de Telegraaf.

“Daar moeten we hem beter in krijgen en daar gaan we hem bij helpen met behulp van een individueel programma”, vervolgt van der Brom. “Totdat wij vinden dat hij is waar wij willen dat hij is, blijft hij buiten de selectie.” Bel Hassani kwam medio 2016 over van Heracles Almelo en tekende bij AZ een contract dat hem nog tot medio 2021 aan de Alkmaarse club bindt.