B-elftal Marokko boekt zakelijke zege op Oezbekistan

Video: Da Costa kopt Marokko op 2-0
dinsdag, 27 maart 2018, 21:48
Prognose: Geen veranderingen voor Marokko op de FIFA-Ranking
woensdag, 28 maart 2018, 12:03
Bekijk alles

Het Marokkaans elftal boekte vanavond een 2-0 zege op Oezbekistan. De ploeg van Hervé Renard, die voornamelijk aantrad met reservespelers, had aan één helft genoeg om de wedstrijd te beslissen. Ayoub El Kaabi en Marouane da Costa maakten de treffers voor Marokko. 

Voorafgaand aan de wedstrijd gaf teamarts Abderrazak Hefti aan dat Badr Benoun vanwege een blessure niet kan deelnemen aan het duel. Hervé Renard startte daarom met Marouane Da Costa en Romain Saiss in het hart van de verdediging. Zakaria Labyad mocht samen met Amine Harit, Ayoub El Kaabi, Sofyan Amrabat, Yacine Bammou, Achraf Hakimi en Oualid El Hajjam in de basis beginnen.

Marokko kwam al snel op voorsprong. Een schot van Amine Harit werd gepareerd door doelman Eldorbek Suynov en in de rebound kon Yacine Bammou voorleggen. Daardoor kon Ayoub El Kaabi in zijn basisdebuut voor de A-selectie van Marokko zijn eerste treffer maken. Marouane Da Costa bracht het Marokkaans elftal op slag van rust op 2-0 door uit een corner van Faycal Fajr raak te koppen.

In de tweede helft kwam er geen verandering in de score. Hervé Renard voerde in de rust en gedurende de tweede helft wel een aantal wissels door. Zo mocht doelman Ahmed Reda Tagnaouti zijn tweede interland spelen en ook viel Sofiane Boufal in. Walid Azaro en Hakim Ziyech kwamen eveneens in de ploeg, maar ook zij konden weinig aan de score veranderen. Oualid El Hajjam maakte zijn debuut voor Marokko en werd in de 81e minuut afgelost door een andere debutant: Salaheddine Saidi.

Marokko – Oezbekistan: 2-0
Goals: 3′ Ayoub El Kaabi, 42′ Marouane Da Costa

Opstelling:
Munir El Kajoui (46′ Ahmed Reda Tagnaouti); Oualid El Hajjam (82′ Salaheddine Saidi), Marouane Da Costa, Romain Saiss (62′ Mohamed Nahiri), Achraf Hakimi; Sofyan Amrabat, Amine Harit, Faycal Fajr; Zakaria Labyad (46′ Sofiane Boufal), Yacine Bammou (72′ Hakim Ziyech), Ayoub El Kaabi (62′ Walid Azaro)