Barkok en Mmaee speelgerechtigd voor Marokko, Lekjaa naar CAS vanwege Munir

Vahid : “Ajax heeft onze twee Marokkaanse internationals bedreigd”
donderdag, 8 oktober 2020, 21:46
Chakla test positief op coronavirus en mist duel met Senegal en Congo DR
vrijdag, 9 oktober 2020, 0:35
Bekijk alles

De FIFA switch van Aymen Barkok en Samy Mmaee naar het Marokkaans elftal is tijdig afgerond en daardoor mogen beide spelers officieel uitkomen voor Marokko. Dat geldt nog niet voor Munir El Haddadi.

Barkok kwam in het verleden uit voor verschillende Duitse jeugdploegen, terwijl Samy Mmaee dat deed voor Belgie U19 en België U21.

El Haddadi kreeg slecht nieuws te verwerken. De aanvaller van Sevilla kreeg vandaag te horen dat zijn verzoek niet is goedgekeurd, omdat hij na zijn 21e levensjaar in officieel verband uit is gekomen voor Jong Spanje.

De aanpassing in de FIFA reglementen geldt alleen als je voor je 21e maximaal drie wedstrijden voor een natie hebt gespeeld en je na je 21e niet meer voor die federatie bent uitgekomen. Met de vijf duels voor Jong Spanje nadat El Haddadi 21 is geworden, voldoet hij niet meer aan die criteria.

Fouzi Lekjaa laat het er niet bij zitten en stapt naar naar het Hof van Arbitrage voor Sport (CAS/TAS). De voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond zal het dossier van El Haddadi voor de tweede keer voorleggen in de hoop deze keer in het gelijk te zullen worden gesteld.