Belhanda: “Ik ben niet iemand die eerst voor Spanje koos”

CAF president: Afrika Cup 2021 gaat definitief door
maandag, 20 december 2021, 20:10
Charraoui: “Ik liet het EK vallen en heb gekozen voor Marokko”
dinsdag, 21 december 2021, 17:44
Bekijk alles

Younès Belhanda heeft keihard uitgehaald naar bondscoach Vahid Halilhodziç. De Marokkaande middenvelder liet dat blijken in gesprek met het Franse SoFoot.

“De bondscoach had geen respect voor mij”, vertelt Belhanda. “Ik ben geen speler die eerst voor Spanje koos en daarna overstapte. Ik was al 12 jaar actief als international. Ik zei nee tegen Frankrijk uit liefde voor Marokko.”

“Ik heb de slechtste reizen ooit meegemaakt”, voegt Belhanda er aan toe. “Toen het nodig was om naar de Centraal-Afrikaanse Republiek of Gambia te gaan, dan stond ik er wel”.

Belhanda gaat verder: “Bij de eerste interland onder Vahid Halilhodziç, had ik rugpijn en had ik als gevolg daarvan ik een MRI scan gedaan die mijn blessure bevestigde. Vahid Halilhodziç vroeg me om goed voor mezelf te zorgen, en het ging goed”.

“Vervolgens vernam ik dat een fysiotherapeut die twintig jaar bij de Marokkaanse selectie zat, is gedegradeerd naar de jeugdteams omdat hij zogenaamd te dicht bij de spelers zou staan ​​en dat we daar voorzichtig mee moesten zijn”, legt Belhanda uit.

“Ik ben toen naar Vahid gestapt om hem te vertellen dat het verkeerd was om de fysiotherapeut op deze manier te laten gaan, hij zat immers al 20 jaar in het nationale team zonder problemen. Ik heb niets verkeerd gedaan, ik heb het recht om mijn mening te geven, vooral omdat ik dat met respect deed. Hij vertelde me dat zijn beslissing genomen was en dat hij hem zou vervangen. Het feit dat ik mijn mening durfde te geven kostte mij uiteindelijk mijn plek bij Marokko”, concludeerde Younes Belhanda.