Benatia: “Het was geen gemakkelijke beslissing”

Medhi Benatia international af bij Marokko
dinsdag, 1 oktober 2019, 14:47
Saddiki: “Ik zou mijn hart volgen, en dan zou ik zeker voor Marokko kiezen”
woensdag, 2 oktober 2019, 11:47
Bekijk alles

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat Benatia niet langer speler zal zijn van het nationale elftal van Marokko. In een interview met BeinSports legt de oud aanvoerder uit waarom hij de keuze heeft gemaakt om te stoppen.

“Ik heb twaalf jaar in het nationale team gespeeld en twaalf jaar lang hoorde ik: “Benatia maakt de opstelling, Benatia is de baas”. Als je dit zo lang hoort, is het vermoeiend en kost het veel energie om daarmee om te gaan”, liet Benatia weten.

“Tijdens het CAN had ik het gevoel om aan het einde van de competitie te moeten vertrekken. Ik was erg geraakt door de uitschakeling tegen Benin. Ik wilde mijn carrière niet op deze manier en niet met deze nederlaag afsluiten”, aldus Benatia.

Of de nieuwe bondscoach heeft gesproken met Benatia liet de oud aanvoerder weten: “Ik sprak met Vahid. Hij vertelde dat hij op mij rekende. Ik werd er natuurlijk blij van. Maar ik besloot een einde te maken aan mijn internationale carrière. Het is geen gemakkelijke beslissing geweest”, sloot Benatia af.