Benatia: “Ik feliciteer twee Marokkaanse spelers die voor Marokko uitkomen”

Munir mag Malaga transfervrij verlaten
maandag, 24 augustus 2020, 18:38
Video – Zakaria Labyad scoort tegen Hertha BSC
dinsdag, 25 augustus 2020, 19:32
Bekijk alles

De door Sevilla gewonnen Europa League finale kwam Medhi Benatia op bakken met kritiek te staan. De oud-aanvoerder van het Marokkaans elftal plaatste een foto van het trio El Haddadi, Bounou en En-Nesyri, maar knipte de international van Spanje eruit.

Benatia reageerde middels een filmpje op de kritiek: “Salaam oe Alaikoum ten eerste. Ik ben drie dagen vrij en ik neem de tijd om te reageren op een aantal berichten. Jullie zijn echt ongelofelijk. Feliciteren mag niet eens meer tegenwoordig, en dan heb ik het over de felicitaties aan het adres van Bono en En-Nesiry”.

“Zelfs bij een felicitatie vinden jullie nog een reden om kritiek te leveren”, vervolgt Benatia. “Ik krijg allemaal verwijten dat ik Munir niet feliciteer omdat hij de Amazigh vlag hijst. Ik word als racist neergezet. Stop met het volk te verdelen. Ga iets doen met jullie leven, ga buiten spelen met je kinderen, ga werken en ga lezen”.

“Waarom telkens verdeeldheid zaaien? Ik feliciteer twee Marokkaanse internationals. Twee spelers die onder de Marokkaanse vlag hebben gespeeld. De rest is niet mijn probleem. Waarom zijn jullie altijd opzoek naar sensatie?”, sloot Benatia af.