Benoun: “Renard deed aan vriendjespolitiek”

Marokko treft Libië en Gabon in oktober
donderdag, 19 september 2019, 20:24
Video – Rharsalla doet Besiktas pijn met heerlijke doelpunt
vrijdag, 20 september 2019, 10:44
Bekijk alles

Hij zat in de definitieve WK selectie van Marokko, maar mocht uiteindelijk toch niet mee. De klap kwam vorig jaar hard aan bij Badr Benoun. De oud-aanvoerder van Raja Casablanca zag dat niet aankomen.

“Het kwam als verassing aan voor mij, puur omdat ik in al in de definitieve selectie zat. Renard kwam naar mij toe en zei dat Nabil Dirar last had van een blessure. Nordin Amrabat zou daardoor als verdediger spelen. Uiteindelijk kwam hij een aanvaller tekort. Ondanks dat ik in de definitieve selectie zat”, liet Benoun weten.

“Hij heeft mij toen laten weten dat ik weg mocht, maar in Marokko voor mijzelf moest gaan trainen”, vervolgde Benoun. “Bij een blessure kon ik alsnog als vervanger opgeroepen worden. Ik heb hem toen laten weten dat hij geen beroep op mij meer hoefde te doen”.

Benoun liet ook weten dat er tijdens de laatste Afrika-Cup ook nog contact was met oud-bondscoach: “Hij heeft voor de Afrika-Cup nog gebeld, omdat Da Costa geblesseerd was. Ik ging niet op zijn uitnodiging in, omdat ik op vakantie was met mijn gezin. Ik heb veel gezien en geleerd en het was één en al vriendjespolitiek van de bondscoach”, sloot Benoun af.