“Bij Ajax krijg ik een lege kleedkamer waar ik kan bidden”

Video : Labyad, Taarabt, Ziyech (2) leveren assist op
zondag, 26 februari 2017, 19:20
Amrabat, Ziyech, El Ahmadi en Ayoub domineren statistiekenlijst
maandag, 27 februari 2017, 14:20
Bekijk alles

Abdelhak Nouri maakt sinds het lopend seizoen deel uit van de eerste selectie van Ajax. Het jeugdproduct van de Amsterdamse club maakte zijn debuut bij Ajax 1 in de KNVB-bekerwedstrijd tegen Willem II en was direct trefzeker. In gesprek met Metro neemt het 19-jarig talent zijn Instagram tijdlijn door.

Zo kreeg Nouri de vraag over een foto op zijn Instagram account, waar hij aangeeft dat het een mooie maand was: “Ja, dit is tijdens het Suikerfeest, het einde van de Ramadan. In de ochtend ga je dan naar de moskee en daar komt iedereen heen. Dat is heel gezellig. Dan leid je een gebed, wordt er gesproken. Daarna ga je langs familieleden en dan met vrienden wat drinken. Dit was toen ik met mijn vrienden op pad was. Mijn geloof is heel belangrijk voor me en neem ik serieus. Tijdens Ramadan eet en drink ik niets tot zonsondergang, ook geen water. Ik kan dat goed aan als ik moet voetballen. Daar heb ik totaal geen problemen mee”, gaf Nouri aan.

Abdelhak Nouri bidt vijf keer per dag en daar krijgt hij van Ajax de ruimte voor: “Mijn geloof staat op één. Ik denk dat iedereen die ergens in gelooft, dat vooraan moet zetten omdat het belangrijk is. Ik bid ook bij Ajax ja. De mensen hier zijn zo vriendelijk om mij daar mijn tijd voor te geven. Dan krijg ik een lege kleedkamer waar ik mijn gebed kan leiden. We respecteren elkaar hier allemaal bij Ajax. De verruwing in de samenleving vind ik teleurstellend. Het doet je gewoon pijn. Zoals we bij Ajax met allemaal verschillende mensen met elkaar omgaan, zo zou het in de samenleving ook moeten zijn. Het is jammer dat het niet zo is”, aldus Abdelhak Nouri.