Botola 20/21 : Talenten om in de gaten te houden

Video – Heerlijke goal van Tarik Tissoudali tegen Charleroi
zondag, 11 april 2021, 0:48
Ammouta nieuwe coach olympisch elftal Marokko
dinsdag, 13 april 2021, 19:18
Bekijk alles

Ieder jaar breken er nieuwe pareltjes door in onze vaderlandse Botola en ook dit seizoen klopt er genoeg talent aan de deur. Talenten die misschien nog niet geheel bekend zijn bij het algemene publiek maar die onlangs wel al hun minuten maakte in de Marokkaanse competitie.

 

 

Te beginnen met de 20-jarige rechtsback Abdelilah Madkour van Raja Casablanca, die op dit moment een vaste waarde is bij Raja Casablanca. Op 19-jarige leeftijd maakte Madkour zijn debuut niet in de Botola maar in de Afrikaanse Champions League tegen Espérance Sportive de Tunis. Madkour staat bekend om zijn aanvallende kwaliteiten als verdediger en scherpe voorzetten, een goede inspeelpass een speler die aan de bal erg sterk is.

Video – Abdelilah Madkour

 

 

 

Een andere speler bij Raja Casablanca is Mohamed Souboul de 19-jarige linksback die zijn debuut maakte bij Raja-Casablanca onder de trainer Jamal Sellami. Mohammed Souboul was bij Marokko onder 20 een vaste waarde op de linksback positie. Mohamed Souboul speelde dit seizoen ook een aantal wedstrijden in de CAF Confederation Cup. Een speler die sterk de duels aangaat, verdedigend altijd zijn werk doet. Aanvallend is er nog werk aan de winkel voor de 19-jarige Souboul.

Video – Mohamed Souboul

 

 

 

 

El Mehdi El Moubarik speelt het liefst vanaf de ‘6’ positie waar hij kan pendelen tussen verdediging en aanval. De 20-jarige middenvelder van FUS Rabat is een vaste waarde bij FUS Rabat. De middenvelder wordt gezien als een van de grootste talenten in de Marokkaanse competitie. Tijdens de Afrika-Cup onder 20 zat El Mehdi El Moubarik ook in het elftal van het toernooi.

Video – El Mehdi Moubarik

 

 

El Moubarik is natuurlijk niet de enige speler bij FUS Rabat die zijn minuten mag maken in het eerste team. Zo ook de rechtsback Oussama Raoui (18 jaar) die onlangs zijn debuut maakte tegen Magreb-Fez. Oussama Raoui was zowel bij Marokko onder 17 en onder 20 een vaste waarde. De rechtsback die zowel zijn werk verdedigend en aanvallend knap uitvoert.

 

 

 

 

 

Ook bij FUS Rabat Achraf Ramzi de 19-jarige centrale verdedigers. De centrale verdediger met de meeste minuten van alle spelers in het Marokkaanse elftal onder 20. Achraf Ramzi mocht zich onlangs melden bij het eerste elftal van FUS Rabat. Achraf Ramzi schuwt de duels niet en is een speler die voorop gaat in de strijd.

Video – Achraf Ramzi

 

 

 

 

 

Nog steeds bij FUS Rabat, staat ook de 17-jarige spits El Mehdi Maouhoub onder contract. Maouhoub maakte vorige week tegen Magreb-Fez zijn debuut en was meteen belangrijk met de gelijkmaker in de laatste minuten. De speler was een vaste waarde onder bondscoach Zakaria Aboub bij Marokko onder 20.

 

 

 

 

 

De laatste speler van FUS Rabat is Montasser Lahtimi (20 jaar), een linksbenige rappe aanvaller die het liefst vanaf de rechterkant van de aanval komt. Hierbij kan hij zijn sterke linkervoet optimaal gebruiken voor een steekpass of een schot op doel, verder kan Lahtimi ook op de nummer 10, Lahtimi maakt eerder dit seizoen al zijn debuut in de Marokkaanse competitie.

Video – Montasser Lahtimi

 

 

 

 

 

Ook in Asfi is er een talent opgedoken de 20-jarige Salaheddine Benyechou. De 20-jarige spits wist in zijn eerste wedstrijd tegen DHJ-Jedida maar liefst vier keer te scoren. Benyechou is een echte dribbelkont die in de Marokkaanse competitie wordt gezien als een groot talent.

Video – Sallaheddine Benyachou

 

 

 

 

 

 

Met 5 doelpunten en 3 assists wordt ook Reda Slim (21 jaar) van FAR Rabat gezien als een van de beste aanvallers in de Marokkaanse competitie. Reda Slim maakt zijn debuut al 20-jarige invaller in de beker tegen Wydad Casablanca, de aanvaller was toen belangrijk met 2 doelpunten. Reda Slim werd onlangs opgeroepen door Houssine Ammoua, en was ook actief tijdens de Afrika-Cup voor lokale spelers in Kameroen.

Video – Reda Slim

 

 

 

 

Naast alle veldspelers is er ook een keeper om in de gaten te houden de 20-jarige El Mehdi Al Harrar van SCCM-Mohammedia, op dit moment de best opbouwende keeper in Marokko (% 92.18 passes Accuracy). El Mehi Al Harrar is sinds vorige seizoen eenvaste waarde bij SCCM-Mohammedia. Meer weten over Al Harrar bekijk dan zijn video hieronder:

Video – El Mehdi El Harrar