Boughanem: “Ik sliep maandenlang op straat”

Anderlecht wilt talent Ait El Hadj stallen bij Lommel SK
woensdag, 24 juni 2020, 20:31
Achraf Hakimi op weg naar Serie A
vrijdag, 26 juni 2020, 16:23
Bekijk alles

De 30-jarige Belgische Marokkaanse vechter Youssef Boughanem werd onlangs uitgenodigd bij Rachid Show. De vechter deed een opmerkelijke verhaal over zijn leven en hoe hij uitgegroeid is tot één van de grootste vechters in Thaïland.

Youssef Boughanem is geboren en getogen in Brussel. Toen hij jong was had hij maar één droom en dat is een professionnele vechter worden: “Toen ik zeventien was, stierven mijn beide ouders. We hebben enkele maanden bij een gastgezin gezeten maar ik had altijd als droom om dan toch een professionnele kickbokser te worden.”

“Ik kreeg snel een uitnodiging om in Eindhoven deel te nemen aan een Tournament waar ik tegen Robin van Roosmalen, Jordy Beekwilder en een ander Marokkaanse vechter moest vechten. Ik eindigde tweede en won 3.500 euro. Met dat budget heb ik twee vliegtickets gekocht zonder terugkomst en ben ik gelijk met mijn broertje naar Thaïland gevlogen. Ik was toen maar zeventien en hij was dertien. Ik zei telkens tegen hem dat we in de toekomst ooit professionnele kickboksers zullen zijn Insha Allah.”, laat Boughanem weten.

“Onze eerste dagen in Thaïland waren chill. Met dat budget konden we gelukkig in een hotel slapen. Ik kon me gelijk inschrijven bij één van de beste kickboksscholen. Een paar dagen later was het gewoon chaotisch.”

“We sliepen maandenlang op straat of in de sportzalen, zonder inkomsten. Maar toch ben ik nooit gestopt met sport. Na een tijdje heb ik gelukkig een contract gekregen. Ik heb mezelf economisch kunnen redden en kocht ik gelijk een huis.”

“Tot en met vandaag heb ik verschillende titels gepakt en heb ik ongeveer 280 wedstrijden gevochten. Mijn broer is ook gegroeid tot één van de grootste muay-thaï-vechter in Thaïland”, sloot hij af.