Bounou dreigt oefeninterland tegen Oranje te missen

Video – Mbark Boussoufa scoort tegen Al Dahfra
vrijdag, 12 mei 2017, 18:51
Video – Mahi : ‘Ik kan niet wachten om me minuten te maken’
zaterdag, 13 mei 2017, 21:04
Bekijk alles

De kans is groot dat doelman Yassine El Kharroubi onder de lat zal staan, wanneer het Marokkaans elftal het op 31 mei tegen Oranje op zal nemen in Agadir. Nadat Numancia al aangaf doelman Munir El Mohamadi niet af te zullen staan, laat FC Girona weten Yassine Bounou alleen voorwaardelijk af te laten reizen naar Marokko. Het oefenduel tegen Oranje valt immers net buiten de FIFA-kalender.

De competitie van de op één na hoogste divisie van Spanje eindigt pas op 11 juni en FC Girona maakt een grote kans op promotie naar de Primera Division. De ploeg waar Yassine Bounou eerste doelman is, laat de Marokkaanse sluitpost alleen gaan, wanneer de ploeg zich op 28 mei heeft verzekerd van promotie.

Is dit niet het geval, dan mag Bounou pas na 4 juni afreizen naar het trainingkamp van Marokko. De Afrika-Cup 2019 kwalificatieduel tegen Kameroen, zal op 9 juni worden gespeeld, wat een FIFA datum is. Clubs zijn dat geval verplicht om een speler af te staan. Ook Munir El Mohamadi zal van de partij zijn tegen Kameroen.