Boussaboun: “Er zit geen idee achter, geen tactisch plan”

Halilhodžić: “Het zal niet gemakkelijk zijn tegen De Comoren”
donderdag, 13 januari 2022, 20:01
Kansen missend Marokko wint 2-0 van de Comoren
vrijdag, 14 januari 2022, 19:18
Bekijk alles

Ondanks de overwinning in de eerste groepswedstrijd van het Marokkaanse elftal tegen Ghana, lijkt Ali Boussaboun nog niet tevreden te zijn met het Marokkaanse elftal.

In gesprek met het Parool sprak Ali Boussaboun over de afwezige Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui: “Als je je beste speler niet meeneemt, dan snijd je jezelf in de vingers. Dan is je trots en je ego belangrijker dan het belang van de nationale ploeg. Dat is een kwalijke zaak.”

Vahid Halilhodzic, die al twee jaar trainer is van Marokko, moest het vooral ontgelden in het gesprek van Ali Boussaboun met het Parool: “Het is weer een trainer die ergens een keer iets gewonnen heeft, in plaats van een bondscoach die een plan heeft voor de toekomst van het Marokkaanse voetbal. Je hebt een trainer nodig die voor langere tijd wil blijven zitten en er vanaf de jeugd een speelwijze inslijpt. Dat hebben ze bijvoorbeeld in Chili ook gedaan. Zolang je het niet op die manier aanpakt, zul je nooit het uiterste eruit halen. En dat is jammer, want er zit veel potentie in het Marokkaanse voetbal. Financieel zijn er ook genoeg mogelijkheden.” Volgens de oud-international zat er in de laatste wedstrijd geen idee of tactische plan bij het Marokkaanse elftal: “Er zit geen idee achter, geen tactisch plan”.

Boussaboun gaat verder: “Het is hopen op een gelukje. En we hebben betere spelers dan de bondscoach nu heeft opgesteld. Dat Sofyan Amrabat er niet in stond, vind ik onbegrijpelijk. En Aboukhlal in de spits? Hij is bij AZ geen onbetwiste basisspeler en speelt aan de zijkant. Wat wil je dan? Hopen op een toevalstreffer? Ik heb geen enkele uitgespeelde kans gezien.”

Bron : Parool