CAF start onderzoek naar politieke inmenging in Algerije

FRMF dient klacht in bij CAF na racistische leuzen richting Marokko in Algerije
zaterdag, 14 januari 2023, 19:15
Marokko treft Peru in maart
zaterdag, 28 januari 2023, 12:43
Bekijk alles

Na de klacht van de Marokkaanse bond gisteren, heeft de CAF (Afrikaanse voetbalfederatie) weten een onderzoek te starten.

In het nieuwsbericht laat de CAF het volgende weten: “De Afrikaanse voetbalfederatie is verplicht in overeenstemming met haar reglementen en statuten samen met die van de FIFA, om niet deel te nemen aan of betrokken te raken bij politiek en om neutraal te zijn in zaken van politieke aard”.

“De CAF is geïnformeerd dat bepaalde politieke verklaringen zijn afgelegd tijdens de openingsceremonie van het TotalEnergies African Nations Championship (“CHAN”) in Algerije op vrijdag 13 januari 2023”.

“Deze politieke verklaringen zijn niet de verklaringen van de CAF en weerspiegelen niet de standpunten of meningen van CAF als politiek neutrale organisatie”.

“De CAF zal de politieke verklaringen en gebeurtenissen tijdens de openingsceremonie van de TotalEnergies CHAN Algerije 2022 onderzoeken en beoordelen of er werd voldaan aan de CAF- en FIFA-reglementen en -statuten. CAF zal hierover in de komenede tijd een update over geven”.