CAF zet streep door Afrika Cup 2021

Paul Le Guen bevestigt interesse in spits uit de Botola
maandag, 29 juni 2020, 23:10
Ayman Mourid verlengt contract bij CD Leganés
woensdag, 1 juli 2020, 20:40
Bekijk alles

De komende Afrika-Cup in januari 2021 gaat niet door. Dat heeft de CAF vandaag besloten tijdens de algemene vergadering. Vanwege de Corona-uitbraak is besloten het toernooi met één jaar te verzetten.

Het Afrikaans eindtoernooi staat nu gepland voor januari 2022 in Kameroen. Ook het verloop van Afrikaanse voetbalcompetities zal worden verplaatst. Zo zullen de halve finales van de Afrikaanse Champions League én de finale gespeeld worden in Kameroen. De halve finale wordt in één wedstrijd beslist. Wydad Casablanca en Raja Casablanca zitten nog in dat toernooi.

De halve finales van de CAF Confederations Cup zullen ook in één wedstrijd moeten worden beslist. RS Berkane en HUSA Agadir zijn de Marokkaanse clubs die strijden om een finaleplek. Zowel de halve finales en de finale zullen in Marokko worden gespeeld. De halve finales van de CAF CL en CAF Confederations Cup zullen naar alle waarschijnlijkheid in september 2020 worden hervat.

Verder is er ook besloten dat er in 2021 de eerste editie van start zal gaan van de CAF Champions League voor vrouwen. De Afrika Cup voor lokale spelers, ook wel bekend als de CHAN, zal in januari 2021 gehouden worden in Kameroen.