CAN wijst Egypte aan als gastland Afrika Cup 2019

“Het is een eer om het shirt van Al Zamalek te dragen”
maandag, 7 januari 2019, 12:56
Mokhtar over vertrek bij Ankaragücü: “Ze lieten geen andere optie over”
dinsdag, 8 januari 2019, 14:37
Bekijk alles

De Afrika Cup 2019 wordt aankomende zomer gehouden in Egypte. De CAF heeft Egypte aangewezen als vervangend gastland aangewezen voor het Afrikaans toernooi. Daarmee hebben de Egyptenaren Zuid-Afrika afgetroefd, die zich naast Egypte als enige beschikbaar heeft gesteld.

Aanvankelijk zou het toernooi gehouden worden in Kameroen. Omdat het land enkele maanden voor het toernooi de organisatie nog niet op orde had, greep de Afrikaanse voetbalfederatie CAF in. Eventuele vervangers konden zich nog melden tot 14 december 2018.

Daar waar een meerderheid van de Marokkanen ervan uit ging dat Marokko een grote kanshebber zou zijn om het toernooi te organiseren, werd uiteindelijk besloten enkel als deelnemer aan het toernooi te participeren. “Het niet willen organiseren van de Afrika Cup hebben wij niet zelf besloten. Dat was een beslissing van zowel het koninkrijk van Marokko als het Marokkaanse parlement”, aldus minister van Jeugd en Sport Rachid Talbi Alami vorige maand.

Het toernooi zal gehouden worden vanaf 15 juni t/m 13 juli 2019. Wanneer er geloot zal worden voor het toernooi en in welke speelsteden het toernooi zal worden gehouden is nog niet bekend.