CHAN2020: Marokko overtuigend naar de finale ten koste van gastland Kameroen

FC Barcelona geeft Zakaria Ghailan vrij aan Marokko voor CAN U20
woensdag, 3 februari 2021, 13:42
Video – Tissoudali scoort bij debuut voor KAA Gent
donderdag, 4 februari 2021, 0:56
Bekijk alles

Het Marokkaans elftal voor lokale spelers is er voor de tweede keer op rij in geslaagd om de finale van de African Nations Championship te bereiken. De ploeg van Houcine Ammouta won met 4-0 en plaatste zich ten koste van Kameroen voor de eindstrijd.

Op papier leek het een lastige wedstrijd te worden tegen het gastland en in de eerste minuten had het er alle schijn van dat dit in praktijk ook het geval zou zijn. Uiteindelijk trok de ploeg het initiatief naar zich toe en dat resulteerde in een enorme kans van Ayoub El Kaabi. De huidige topscorer aller tijden van het toernooi miste deze reuzekans door op de keeper te schieten.

Gelukkig kon Marokko die grote mogelijkheid snel vergeten na de openingstreffer van Soufiane Bouftini. De verdediger tikte de bal in het doel, nadat de Kameroense doelman de bal na een vrije trap losliet. In de 40e minuut verdubbelde Soufiane Rahimi de score op aangeven van Abdelilah Hafidi. Een bekeken voorzet van El Kaabi werd gecontroleerd door de middenvelder van Raja Casablanca, die zijn clubgenoot daarna goed wist te bedienen.

Net als in de beginfase van de eerste helft, had Marokko het lastig in de eerste minuten van het tweede bedrijf. De bevrijdende treffer kwam pas in de 73e minuut nadat Rahimi profiteerde van een fout in de Kameroense verdediging. Het feest was compleet nadat Mohammed Ali Bemammar de 4-0 in buitenspelpositie scoorde. De goal werd in eerste instantie afgekeurd, maar na tussenkomst van de VAR werd het doelpunt geldig verklaard.

Marokko moet aanstaande zondag, 7 februari om 20:00 in de finale aantreden tegen Mali.