CHAN2020: Marokko zet Oeganda in de tweede helft opzij en is door naar kwartfinale

‘Youness Mokhtar keert terug naar Eredivisie’
maandag, 25 januari 2021, 18:40
El Haddadi mag nu echt uitkomen voor Marokko
donderdag, 28 januari 2021, 20:02
Bekijk alles

Het Marokkaans elftal voor lokale spelers heeft zich gekwalificeerd voor de kwartfinale van de CHAN. In Douala wist de ploeg van Houcine Ammouta in een doelpuntrijk duel te winnen van Oeganda: 2-5.

De eerste 45 minuten bleken lastig voor het Marokkaans elftal. Zo kwam Oeganda op voorsprong door een doelpunt van Ibrahim Orit. Op slag van rust maakte Ayoub El Kaabi middels een strafschop de gelijkmaker.

Marokko, dat genoeg had aan een gelijkspel, ging in de tweede helft op zoek naar de winnende treffer. Soufiane Rahimi maakte aan het begin van de tweede helft de 1-2 en Hamza El Moussaoui maakte 20 minuten later de 1-3 voor Marokko. Soufiane Rahimi bleek van onschatbare waarde voor Marokko en maakte in de 80e minuut de vierde treffer voor de Leeuwen van de Atlas.

Oeganda bracht in de 83e minuut de spanning een beetje terug in de wedstrijd door een fantastisch ingeschoten vrije trap van Saidi Kyeyune, maar de overwinning van Marokko kwam niet meer in gevaar. Sterker nog, in blessuretijd maakte Abdelilah Hafidi de 2-5 na een mooie individuele actie.

Marokko is door de overwinning groepswinnaar en zal op 30 januari de kwartfinale spelen tegen Guinee, Tanzania of Zambia.