Charraoui: “Ik liet het EK vallen en heb gekozen voor Marokko”

Belhanda: “Ik ben niet iemand die eerst voor Spanje koos”
dinsdag, 21 december 2021, 13:05
Marokko treft Kaapverdië in vriendschappelijke duel
woensdag, 22 december 2021, 0:26
Bekijk alles

In de toekomst zullen we een nieuw gezicht zien bij het Marokkaanse zaalvoetbalteam. De geboren Rotterdammer en speler van Hovocubo: Soufian Charraoui. Eerder deze week heeft Soufian Charraoui gekozen voor een interlandcarrière bij het Marokkkaanse zaalvoetbal team. In gesprek met 11Lions legt de zaalvoetballer uit hoe zijn keuze tot stand is gekomen, ondanks dat hij een vaste waarde was bij het futsal team van Oranje.

“Onlangs werd ik gebeld door de scout van de Marokkaanse voetbalbond”, legt Charaoui uit. “Die vertelde mij dat de bondscoach interesse in mij had en mij graag erbij wil hebben. Bondscoach Hicham Dguig had mooie plannen en ze zijn natuurlijk bezig met een mooie project. Na een goed gesprek met de trainer heb ik ervoor gekozen om voor Marokko te spelen”. “Ik heb toen ook een uitnodiging gekregen voor een trainingskamp”, voegt Charraoui er aan toe. “Maar die gaat helaas niet door wegens de nieuwe Corona maatregelen in Marokko”.

Ondanks dat het EK met  Oranje voor de deur staat, koos Soufian Charraoui toch voor het Marokkaanse elftal: “Het was geen makkelijke keuze. Het EK begint al over een maandje. Ik heb een keuze moeten maken en heb het EK moeten laten vallen en voor Marokko gekozen”. “De plannen bij Marokko zijn duidelijk. Marokko doet nu meer mee aan grote toernooien en heeft zich meerdere malen bewezen, waardoor ze nu onder meer deelnemen aan de Afrika-Cup, Arab Cup en natuurlijk het WK”.

Dat Soufian Charraoui het Marokkaanse zaalvoetbalteam volgt blijkt dan ook uit zijn antwoord: “Wat ik weet over het Marokkaanse zaalvoetbal team is dat ze enorm zijn gegroeid. Ze hebben een uitstekende indruk achtergelaten tijdens het WK. Ze hebben de kwarfinale gehaald en nipt verloren van Brazilië, wat op dit moment de nummer twee van de wereld is”, vertelt Charraoui. “Ze hebben pas geleden weer tegen Brazilië gespeeld en Marokko won met 3-1. Weinig landen die dat kunnen zeggen, en natuurlijk heeft Marokko ook wat spelers die actief zijn in Frankrijk en Spanje”.

Max Tjaden, bondscoach van Nederland, liet eerder in een interview weten het jammer te vinden dat Soufian geen onderdeel meer maakt van Oranje: “Ja het is een dubbel gevoel. Ik had een speciale klik met de bondscoach en hij heeft mij altijd onder zijn hoede genomen. En zo ben ik enorm gegroeid als speler. Het was erg moeilijk om een maand voor het EK deze beslissing te maken en te bespreken met de trainer. In goed overleg zijn we er gelukkig uitgekomen en de bondscoach en de andere jongens gunden mij uiteraard het beste”, aldus de 25-jarige zaalvoetballer.

Het zou zomaar kunnen dat Charraoui met zijn keuze voor Marokko de deur open heeft gezet voor toekomstige zaalvoetballers uit Nederland. De speler is het daar mee eens: “Ja in de toekomst zullen meerdere jongens voor Marokko kiezen als zij deze mogelijkheid hebben. Marokko heeft meer te bieden en meet zich nu met de toplanden. Daar zullen meer jongen bij willen horen. Het is uiteraard ook een speciaal gevoel om voor je vaderland te spelen. Dat speelt ook een grote rol natuurlijk”.

Omdat Soufian Charraoui eerder deel uitmaakte van het Nederlandse team moet nu de switch gemaakt worden naar Marokko: “Op dit moment is de Marokkaanse bond bezig met het papierwerk, om de overstap te realiseren. Dit heeft nog wat tijd nodig. Ik hoop dat in januari alles is geregeld”.

Uiteraard heeft Soufian Charraoui ook persoonlijke doelen bij het Marokkaanse zaalvoetbalteam: “Wat ik wil bereiken met het Marokkaanse zaalvoetbal is dat ik alle prijzen wil pakken. Zowel de Afrika-Cup als Arab Cup. Uiteraard zou ik verder willen komen op het WK en beter presteren dan ze tot nu toe hebben gedaan. Daar zou ik graag mijn aandeel in willen hebben”.

En als afsluiter had Charraoui nog een klein woordje voor de volgers van 11Lions: “Mijn laatste woorden aan de volgers van 11Lions zijn dat ze het Marokkaanse zaalvoetbalteam zeker moeten volgen. Ze hebben de Arab Cup en Afrika-Cup gewonnen. En natuurlijk bij de laaste acht geindigd tijdens het WK. En ik weet zeker dat we het in de toekomst nog beter zullen doen Insha Allah!”