“Cuper weet hoe hij zich moet voorbereiden op dit soort wedstrijden”

“Hazard speelt nooit bij Real Madrid, maar is wel de aanvoerder van Belgie”
donderdag, 17 maart 2022, 13:04
Sebaoui kiest ondanks druk vanuit België voor Marokko
donderdag, 17 maart 2022, 18:12
Bekijk alles

Marokko zal onder leiding van bondscoach Vahid Halilhodzic voor het eerst een WK kwalificatiewedstrijd afwerken op vreemde bodem. Op 25 maart treden de Leeuwen van de Atlas in Kinshasa aan tegen Congo DR. Op 29 maart wacht dezelfde tegenstander in Casablanca. De bondscoach weet wat hem te wachten staat.

“In mijn hoofd heb ik al de organisatie van de wedstrijd in Kinshasa en die van Casablanca. Van daaruit stel ik mijn groep en vooral de aanvalslinie samen. Ik heb meerdere situaties geschetst, omdat dit soort wedstrijden op een andere manier gespeeld moeten worden”, gaf de bondscoach aan.

De bondscoach van Congo DR is Hector Cuper. De Argentijn, die onder andere bondscoach was van Egypte, is voor Halilhodzic geen onbekende. “Cuper is een slimme coach. Hij weet hoe hij zich moet voorbereiden op dit soort wedstrijden. Ik heb al verschillende wedstrijden van de Congo DR gezien. Het wordt een bijzondere wedstrijd. We moeten proberen hun kwaliteiten uit te wissen en op hun fouten te spelen. Het is een bijzondere voorbereiding”, aldus Halilhodzic.