“De club heeft vanaf het eerste moment serieuze interesse getoond”

Tissoudali verlaat Telstar voor Le Havre
vrijdag, 8 juli 2016, 16:32
‘De intentie is om hem voor één seizoen te huren’
vrijdag, 8 juli 2016, 22:36
Bekijk alles

Tarik Tissoudali verraste vanmiddag vriend en vijand door zijn handtekening onder een vierjarig contract bij Le Havre te zetten. Daar waar Heracles Almelo de beste papieren had om de aanvaller in te lijven, Heerenveen interesse had en Willem II dacht de aanvaller aan de selectie toe te kunnen voegen, gaat Tissoudali aan de slag in de Ligue 2. Tegenover onze redactie licht Tissoudali enkele aspecten van de transfer toe.

Het komt niet vaak voor dat een speler de Jupiler League verlaat voor een club in Frankrijk. Op de vraag hoe Tissoudali in contact is gekomen met de Ligue 2 formatie, geeft de aanvaller het volgende aan: “Het contact is tussen de clubs tot stand gekomen. Daarna ben ik met mijn vader die kant op gegaan om alles te bekijken.”

“Natuurlijk heb ik de club geanalyseerd en me verdiept in de geschiedenis van de club”, licht Tissoudali toe. “Verder hebben ze het afgelopen seizoen heel goed gedaan en promotie op één doelpunt na, misgelopen.”

Iedereen die de transferperikelen rond Tarik Tissoudali de afgelopen periode in de gaten heeft gehouden, zou zweren dat de Jupiler League sensatie aankomend seizoen in het shirt van Heracles Almelo te bewonderen zou zijn. De club uit Almelo deed de voormalige speler van Telstar zelfs een aanbieding, maar Tissoudali had bedenktijd nodig. Volgens de 23-jarige international van Jong Marokko, had het te maken met gebrek aan vertrouwen. Iets wat hij niet terug zag bij Le Havre.

“Le Havre toonde direct serieuze interesse in mij en vanaf dag één voelde ik dat ze veel vertrouwen in mij hadden. Alles is binnen één week afgerond. Ik vind dat clubs uit de Eredivisie te veel afwachten met het aantrekken van spelers. Dat geeft weinig vertrouwen. Toen Heracles zich meldde, was er overigens nog geen contact met Le Havre”, aldus Tissoudali.

Le Havre miste uiteindelijk promotie naar de Ligue 1 en zal dit seizoen uit moeten komen in de op één na hoogste divisie in Frankrijk. Tissoudali is gemotiveerd en heeft de lat hoog gelegd: “Met Le Havre wil ik kampioen worden. Anders minimaal bij de eerste drie. Als ze één goal meer hadden gemaakt, waren ze gepromoveerd. Ik hoop het aankomend seizoen, met mijn inzet, het doel te bereiken die de club voor ogen heeft.”

Het komt niet vaak voor dat een speler Nederland verlaat voor Frankrijk, en al helemaal niet vanaf de Jupiler League. Tissoudali stemt toe dat de transfer niet ordinair is, maar heeft het volste vertrouwen in zijn nieuwe club én in zijn oefenmeester: “De trainer heeft me bekeken en genoeg informatie over mij binnen weten te halen. Zelf ziet hij nog veel rek in mij, om mij beter te maken”, aldus Tissoudali.

“Ik heb bij niemand aangeklopt voor informatie of advies, ik ben op mijn gevoel afgegaan”, antwoordt Tissoudali op de vraag of hij zijn transfer heeft besproken met Marokkaanse voetballers die actief zijn in Frankrijk. “Ik voel enorm veel vertrouwen en kan niet wachten om maandag te beginnen met de groep”.

Volgens Tissoudali was er enorm veel interesse uit het binnen en buitenland, maar een samenloop van aspecten gaf de doorslag: “De afgelopen twee weken was er enorm veel interesse, ook uit het buitenland. Toen Le Havre zich had gemeld, was ik eruit. De combinatie van het vertrouwen, de type club en het contract had ik onmogelijk laten gaan.”