“De groepsfase overleven heeft de hoogste prioriteit”

Tannane hervat groepstraining bij Las Palmas
maandag, 20 november 2017, 19:57
CAF maakt nieuwe CAN2019 kwalificatiedata bekend
woensdag, 22 november 2017, 15:18
Bekijk alles

Het Marokkaans elftal kwalificeerde zich voor het eerst in 20 jaar voor het WK en als het aan Faycal Fajr ligt moet men er alles aan doen om de groepsfase te overleven. “Mochten we zelfs verder komen, dan is dat alleen maar mooi”, laat Fajr weten in gesprek met de Marokkaanse zender 2M.

De 29-jarige speler van het Spaanse Getafe is zeer te spreken over de sfeer binnen de groep, ondanks dat ik niet zoveel speel: “De sfeer is fantastisch. Ik verheug me altijd op het moment dat we weer bij elkaar komen. Al moet ik er wel aan toevoegen dat ik niet zoveel speel. Maar dat maakt mij niet zoveel uit. Of ik nou in de basis sta of één of twee minuten speel, ik heb er vrede mee.”

De WK-loting is op 1 december. Ongeacht met wie Marokko in de poule wordt ingedeeld, als het aan Faycal Fajr ligt moet Marokko hoe dan ook de achtste finales halen. “De groepsfase overleven heeft de hoogste prioriteit”, laat Fajr weten. “Mochten we zelfs verder komen op het toernooi, dan is dat alleen maar mooi. We zullen er alles aan doen om het Marokkaans volk blij te maken”.