“De jongens uit Marokko zijn tactisch en fysiek heel sterk”

Marokko U23 doet beroep op zes spelers uit Nederland
zaterdag, 19 maart 2022, 10:18
Video – Hakim Ziyech scoort heerlijke treffer tegen Middlesbrough FC
zaterdag, 19 maart 2022, 18:57
Bekijk alles

Eén van de nieuwe gezichten bij het Marokkaanse zaalvoetbalteam is Hovocubo speler Ilias Bouzit. In gesprek met 11lions verteld Bouzit over zijn eerste ervaring bij het Marokkaanse zaalvoetbal team.

“Het was een mooie ervaring, Alhamdolilah”, begint Ilias. “We werden heel goed opgevangen bij het Marokkaanse zaalvoetbalteam door de spelers en staf”.

Dat het Marokkaanse zaalvoetbalteam op dit moment op een hoog niveau acteert kwam Ilias Bouzit ook achter tijdens het trainingskamp. “Achter alles wat zijn doen zit een idee achter. Het niveau is hoog. Het was mooi om samen met ze te spelen. Daardoordat ga je ook mee met dat niveau”.

Het Marokkaanse zaalvoetbalteam bestaat voornamelijk uit spelers die actief zijn in eigen competitie. Op de vraag wat het verschil is tussen de lokale competitie en de Eredivisie liet Ilias weten: “In de Eredivisie is het vooral technisch. De jongens uit Marokko zijn tactisch en fysiek heel sterk. Ik denk persoonlijk dat het grootste verschil het technische en tactische gedeelte is”.

Ilias Bouzit wil het natuurlijk niet bij’ één oproep houden en heeft natuurlijk ook persoonlijke doelen bij het Marokkaanse elftal: “Mijn eerste doel is om een vaste waarde te worden. Zoveel mogelijk deelnemen aan eindtoernooien, maar de focus op dit moment is dat we als team goede ontwikkeling maken. Om nog beter te worden, en nog sneller bij de top komen. En daarna hoop ik natuurlijk om zoveel mogelijk eindtoernooien te spelen en het liefst winnen”.