De supporters moeten meer respect tonen voor Benatia

“Ik respecteer de keuzes van Renard”
woensdag, 29 maart 2017, 8:45
Marokko financiert CAN2019 kwalificatie Malawi, Comoren naar groep B
woensdag, 29 maart 2017, 10:10
Bekijk alles

Na de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Tunesië, nam Hervé Renard het op voor de afwezige Medhi Benatia. De centrale verdediger van Juventus is geen basisspeler bij zijn club en heeft daarom tijdelijk bedankt voor het Marokkaans elftal. Het gesprek van Renard met de verslaggever van Arryadia, liet echter zien dat het ontbreken van de aanvoerder van Marokko wellicht andere redenen zou hebben.

“De supporters moeten meer respect tonen voor Benatia. Iedereen heeft hem bekritiseerd vanwege die cruciale corner tegen Egypte”, gaf bondscoach Renard aan. “Ik vind dat die mensen die corner eens terug moeten zien en beter moeten analyseren. Dan zullen ze allesbehalve Benatia neerhalen. Het is wel heel makkelijk om een speler van zijn kaliber te blijven bekritiseren”.

Renard hoopt dat Benatia binnenkort terugkeert bij de nationale ploeg: “Ik verwijt hem niets. Als hij terug wil komen dan staan de deuren altijd wagewijd open. Hij zal altijd een plek hebben in mijn selectie”, sloot de bondscoach van Marokko af.