Di Marzio: Abdelhamid Sabiri onderweg naar Lazio Roma

Video – Doelpunten Belhanda en Ammallah (voorronde Europa League)
vrijdag, 25 september 2020, 14:42
Video – Invaller Ahannach belangrijk met doepunt voor Almere tegen Helmond Sport
vrijdag, 25 september 2020, 21:50
Bekijk alles

Abdelhamid Sabiri gaat zijn carrière vervolgen bij het Italiaanse Lazio Roma. Dat weet Gianluca Di Marzio te melden. Volgens de Italiaanse journalist zal Abdelhamid Sabiri vervolgens verhuurd worden aan US Salernitana 1919 dat uitkomt in de Serie B.

Sabiri speelde onder meer bij TuS Koblenz, SV Darmstadt 98 en Sportfreunde Siegen. In 2016 werd hij overgenomen door FC Nürnberg, toen uitkomend in de 2. Bundesliga. In negen competitiewedstrijden wist hij vijfmaal te scoren. Dat leverde hem in augustus 2017 een transfer op naar Huddersfield Town die het seizoen voordien de promotie naar de Premier League wist binnen te halen.

Op 11 september 2017 maakte hij zijn competitiedebuut op het terrein van West Ham United. Een kwartier voor tijd kwam hij Elias Kachunga vervangen maar kon niet voorkomen dat de wedstrijd met 2–0 werd verloren. In 2019 vertrok de middenvelder naar SC Paderborn 07.

De Marokkaanse middenvelder geboren in Goulmima (Marokko) kwam eerder uit voor Duitse jeugdelftallen, maar koos een tijdje terug voor een interlandcarrière bij Marokko.