“Een moment waar ik lang op heb moeten wachten”

“We zijn opgeroepen om voor ons land te strijden”
donderdag, 6 oktober 2016, 14:11
Voorbeschouwing: Gabon – Marokko
vrijdag, 7 oktober 2016, 11:35
Bekijk alles

Sofiane Boufal trainde vandaag voor het eerst mee met de spelersgroep van Southampton. De recordaankoop van The Saints was sinds eind april geblesseerd aan zijn meniscus en heeft hij daardoor tot op heden nog niet in actie weten te komen in de Premier League. Daar komt spoedig verandering in.

De 23-jarige Boufal is zeer verheugd om voor het eerst sinds vijf maanden weer in groepsverband te trainen: “Ik ben ontzettend blij om weer met de groep te kunnen trainen. Het is een moment waar ik lang op heb moeten wachten. Ik heb keihard gewerkt om zover te komen, dus het voelt echt goed om weer op het trainingsveld te staan met de rest van de spelers”, laat Boufal weten op de website van Southampton.

Zijn debuut voor de Premier League formatie komt steeds dichterbij, maar zal toch nog even op zich moeten laten wachten. Dat realiseert Boufal zich ook: “Ik zal nog geduld moeten hebben, aangezien dit pas mijn eerste trainingssessie is. Ik ben gemotiveerd om met mijn teamgenoten en trainer aan het werk te gaan en we zien wel wanneer mijn eerste wedstrijd zal zijn.”

Desondanks voelt de Marokkaanse international zich lichamelijk sterk: “Ik voel me echt goed. Ik heb met de fysiotherapeuten en medische staf een hele goede periode achter de rug en ik voel me vandaag goed. Ik voel me fris, ik voel me sterk en ik ben enorm blij weer op het veld te staan.”