El Ahmadi: “Het nationale elftal is op dit moment beter dan voorheen”

Video – Munir El Haddadi pikt doelpuntje mee tegen Celta de Vigo
zaterdag, 21 november 2020, 20:36
Video – Mimoun Mahi scoort voor FC Utrecht tegen PEC Zwolle
zaterdag, 21 november 2020, 23:45
Bekijk alles

In gesprek met Goal.com sprak Al Ittihad middenvelder Karim El Ahmadi over een aantal Marokkaanse internationals en over de afgelopen Afrika-Cup in 2019.

Op de vraag of het Marokkaanse elftal de afgelopen Afrika-Cup Hamdallah miste liet El Ahmadi weten: “Als je de wedstrijden van het Marokkaanse nationale team hebt gezien, dan denk ik dat het nationale team afscheid heeft genomen van het toernooi omdat het weinig scoort. We misten een strafschop in de laatste minuut tegen Benin en verloren later in de strafschoppenserie. Maar ik denk dat als hij bij Marokko had gespeeld, hij veel doelpunten had gemaakt net zoals hij hier in Saoedi-Arabië doet”.

Welke speler El Ahmadi zou aanraden om naar Saoedi-Arabië te komen als hij uit Europa wilt vertrekken: “Ja, Hakim Ziyech. Als hij Chelsea gaat verlaten en Europa zou ik hem zeker Saoedi-Arabië aanraden”, liet de oud international weten.

Zoals men weet kwam El Ahmadi ongeveer 14 jaar lang uit voor het nationale elftal. Zijn beste moment was dan ook de 0-2 overwinning op Ivoorkust, met het plaatsen voor het WK als gevolg. Een moment die hij snel wilt vergeten is: “Het WK onder 20 in Nederland. De halve finale tegen Nigeria. Want als we die hadden gewonnen dan zouden we spelen tegen het Argentinië van Lionel Messi in de finale”, liet Ahmadi weten.

El Ahmadi ziet een verschil tussen het team van Renard en het team van Vahid: “Als je kijkt naar de spelers die er nu zitten en waar ze spelen, geeft dit aan dat dit een betere generatie is dan voorheen. En wat betreft Vahid; wat ik hoor is dat hij een goeie coach is voor het Marokkaanse elftal. Ook het vervolg van de assistent-coach, Mustapha Hadji is ook een juiste beslissing, omdat hij de nodige ervaring heeft met het nationale team.”

Op de vraag over de presentatie van Hakim Ziyech, of hij Mohammed Salah en Riyad Mahrez kan overtreffen: “Ik denk dat hij loopt in voetsporen van Riyad Mahrez, maar Mohammed Salah is superieur aan dit duo, Sallah kunnen we vergelijken met Messi, Ronaldo en Neymar.”

Een andere naam die ter sprake kwam is Achraf Bencharki: “Ja Achraf Bencharki heeft zeker de kwaliteiten om te slagen in Europa, hij speelde goed bij Al Hilal. Waar hij ook speelt zal hij slagen. Ook in Europa”, sloot El Ahmadi af.