El Azzouzi: “Samen met mijn tweelingbroer spelen voor Marokko is een droom”

Kawtar Ait Omar: “Tot nu toe is Marokko een hele leuke ervaring”
woensdag, 17 juni 2020, 22:03
Harit genomineerd voor Bundesliga-speler van het seizoen
donderdag, 18 juni 2020, 19:25
Bekijk alles

Eén van de nieuwe gezichten van Marokko U20 is NEC-Nijmegen middenvelder Anouar El Azzouzi. In gesprek met 11Lions.nl, vertelt de kersverse jeugdinternational over zijn ervaringen bij het Marokkaanse elftal.

De selectie van bondscoach João Aroso bestond vooral uit spelers uit de lokale competitie en wat spelers uit Frankrijk en Spanje. “Mijn eerste indruk was goed, ik werd goed opgevangen door de groep en de trainingsstaf had alles tot in de puntjes geregeld.” Anouar El Azzouzi was echter de enige speler uit Nederland, wat het niet makkelijk maakte qua communicatie: “Communicatie was moeilijk en er waren maar enkele spelers die Engels spraken. Mijn Arabisch is ook niet zo sterk. Gelukkig wist ik wel een paar woordjes in het Frans die ik op het veld kon gebruiken”.

Naast Anouar is ook tweelingbroer Oussama El Azzouzi actief als voetballer. De middenvelder speelt echter bij FC Groningen. Omdat de Arabische Cup niet bekend staat als een officieel toernooi bij de FIFA, liet FC Groningen de middenvelder niet gaan. Helaas voor Anouar kwam zijn droom daardoor nog niet in vervulling: “Voor Marokko spelen is op zich al een droom die uit is gekomen. Want sinds jongs af aan kijken we naar het Marokkaanse elftal met de hele familie. Als je ook nog eens met je tweelingbroer op het middenveld mag spelen bij Marokko, dan kan daar niets tegenop”, liet El Azzouzi weten.

Voorlopig is het nog even wachten totdat die droom in vervulling komt, want de trainingskampen die op het programma stonden zijn afgelast.”Door de Corona crisis zijn die niet doorgegaan. De bondscoach wilde graag wat nieuwe spelers in actie zien”, vertelt El Azzouzi.

Anouar El Azzouzi was vorig seizoen vooral bij Jong NEC actief. Trainer Rogier Meijer liet gisteren tijdens eens livestream van de supportersavond weten dat Anouar El Azzouzi deze periode met het eerste elftal zal trainen: “Ik wist een tijdje geleden al dat ik bij de A-selectie zou aansluiten en het werd gisteren dan ook bekendgemaakt. We zijn maandag begonnen met trainen en het is mooie kans om mezelf weer te ontwikkelen. Ik hoop natuurlijk aankomend seizoen mijn officiële debuut te maken voor NEC Nijmegen”.