En-Nesyri debuteert voor remiserend Malaga

Bouy op huurbasis naar Palermo en langer bij Juve
vrijdag, 26 augustus 2016, 10:33
Dguig maakt WK selectie bekend
dinsdag, 30 augustus 2016, 14:05
Bekijk alles

Tijdens de voorbereiding kreeg hij zeëen van speeltijd bij Malaga, waar hij een uitstekende indruk heeft achtergelaten. Vrijdagavond in de Primera Division wedstrijd tegen Espanyol was het zover; En-Nesyri mocht zijn debuut maken in de Primera Division. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Malaga keek na 61 minuten tegen een 2-0 achterstand. In de 28e minuut dribbelde Gerard Moreno zich door de verdediging van Malaga, trok naar binnen en schoot via het been van Diego Llorente raak. Moreno was ook verantwoordelijk voor de 2-0. Uit een vrije trap kopte de Spanjaard de bal achter doelman Carlos Kameni. Zes minuten later maakte Malaga de aansluitingstreffer. Verdediger Diego Llorente zag zijn kopbal na een vrije trap in het doel van Espanyol belanden.

Het gebeurt niet vaak dat trainers een debutant inbrengen bij een achterstand, maar Malaga trainer Juande Ramos durfde dat risico wel te nemen. In de 76e minuut mocht Youssef En-Nesyri, die afkomstig is uit de Mohammed VI Academie, zijn debuut maken voor Malaga in de Primera Division.

In de blessuretijd van de wedstrijd kwam Malaga op gelijke hoogte in Barcelona. De assist kwam op naam van Camacho, maar de 19-jarige En-Nesyri was nuttig door te participeren in het luchtduel. De bal kwam na een kopbal van Camacho voor de voeten van de Braziliaan Charles. Via de buitenkant van zijn schoen, kreeg hij de bal achter Espanyol doelman Roberto en zorgde hij voor de 2-2 eindstand.