“Er staat ontzettend veel op het spel”

“Marokko zal spelen tegen de gehele Ivoriaanse bevolking”
dinsdag, 7 november 2017, 18:55
El Yaakoubi tekent contract bij FC Utrecht
woensdag, 8 november 2017, 11:16
Bekijk alles

Khalid Boutaïb was de grote man in de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Gabon. De spits van het Turkse Evkur Yeni Malatyaspor scoorde een hattrick in die wedstrijd en mede door zijn doelpunten maakt Marokko nog kans op kwalificatie voor het WK. Samen met FIFA.com heeft 30-jarige laatbloeier het over het WK kwalificatieduel tegen Gabon en blikt hij vooruit op de wedstrijd van aankomende zaterdag tegen Ivoorkust.

“We wilden absoluut winnen van Gabon, zodat we in de laatste wedstrijd in Abidjan nog een goede kans zouden hebben om te kwalificeren”, laat Boutaïb weten. “Er stond veel op het spel, omdat Gabon moest winnen om in de race voor het WK te blijven. We hebben goed kunnen profiteren van het gelijkspel van Mali (tegen Ivoorkust), waardoor we er goed voor staan.”

Boutaïb kon zijn geluk niet op na de wedstrijd tegen Gabon: “Drie doelpunten scoren in een belangrijke wedstrijd, in een sfeervolle stadion in Casablanca, was een fantastisch moment”, voegt Boutaïb er aan toe. “Ik voelde enorm veel geluk en trots. Ik had al een doelpunt gescoord in de met 6-0 gewonnen wedstrijd tegen Mali eind augustus, maar de drie doelpunten tegen Gabon hebben ons drie punten en de koppositie opgeleverd”.

“We hebben alles in eigen hand. We hoeven ons niet bezig te houden met het resultaat van de wedstrijd tussen Mali en Gabon. Het is goed om in het voordeel te zijn voor zo’n cruciale wedstrijd. Maar we weten dat het ontzettend moeilijk zal worden”, concludeert de spits, de actief is in de Süper Lig. “Een uitwedstrijd tegen één van de beste ploegen uit Afrika, is allesbehalve makkelijk. Onze fans zullen aanwezig zijn, maar het overgrote deel in het stadion zal tegen ons zijn. We moeten enorm veel inzet tonen tijdens dit duel, want er staat ontzettend veel op het spel”, sluit Boutaïb af.