Exclusief: “Als 18-jarige droom je alleen maar van een oproep”

Feyenoord verhuurt El Hankouri aan Willem II
dinsdag, 29 augustus 2017, 12:27
Ziyech:”Het Marokkaans elftal is het belangrijkst”
woensdag, 30 augustus 2017, 19:08
Bekijk alles

Amine Khammas is één van de verrassende namen in de selectie van Marokko. De 18-jarige linkervleugelverdediger debuteerde vorige week in de lijst met 27 namen, die door bondscoach Hervé Renard is opgesteld voor de aankomende twee WK Kwalificatiewedstrijden tegen Mali. De 18-jarige speler van Racing Club Genk sprak met onze redactie over zijn oproep voor het Marokkaans elftal.

Khammas is geen onbekende van de Marokkaanse bond. Zo kwam hij onder Mark Wotte uit voor Marokko U20. Voor de 18-jarige Khammas was belletje van bondscoach Hervé Renard een grote verrassing: “Renard belde me en vertelde me dat hij zou komen kijken naar de wedstrijd tegen Standard Luik”, laat Khammas weten. “Als 18-jarige droom je alleen maar van een oproep”, vervolgt Khammas. “Het is een speciaal gevoel om tussen al die grote namen te zitten. De groep heeft me ontzettend goed verwelkomt. De spelers zijn allen zeer sympathiek”.

Aanstaande vrijdag wacht in Rabat de eerste WK kwalificatiewedstrijd tegen Mali. Vier dagen later wacht dezelfde opponent in Bamako. Khammas beseft dat Marokko niet met twee vingers in de neus er met de winst vandoor zal gaan: “Het zal geen makkelijke opgave zijn, maar we zullen alles geven voor ons land”.