Exclusief: Renard dient ontslag in bij Faouzi Lakjaa

Blind: “Wedstrijd tussen Marokko en Nederland is sowieso speciaal”
woensdag, 1 maart 2017, 22:25
Bijna herstelde Amrabat mikt op duel tegen Crystal Palace
donderdag, 2 maart 2017, 17:43
Bekijk alles

Hervé Renard heeft formeel zijn ontslag ingediend bij de Marokkaanse voetbalbond. De 48-jarige oefenmeester laat in zijn brief aan de bondsvoorzitter weten, niet langer meer als bondscoach van Marokko door te willen gaan, melden zeer betrouwbare bronnen aan onze redactie.

Afgelopen week verschenen enkele berichtgevingen over een vermeende aanbieding die Hervé Renard op zak zou hebben van de Senegalese voetbalbond. Bondsvoorzitter Faouzi Lakjaa verklaarde daarop tegenover Medi1TV, dat de Franse bondscoach van Marokko zich druk aan het voorbereiden is op de aankomende twee oefeninterlands tegen Burkina Faso en Tunesië en dat hij binnen afzienbare tijd de selectie bekend zal maken voor beide interlands.

Desondanks lijkt het bondscoachschap van de Fransman nog van korte duur. Voordat hij zijn vakantie is gaan vieren in Senegal, diende hij zijn ontslagbrief in bij de Marokkaanse voetbalbond. Hervé Renard werd op 16 februari 2016 aangesteld als bondscoach van Marokko, als opvolger van de ontslagen Badou Zaki.