Exclusief – Saibari: ‘Ik heb nog geen definitieve keuze gemaakt’

Video – Boufal scoort na heerlijke actie van Salama
zondag, 21 augustus 2022, 16:49
Video – Achraf Hakimi scoort tegen Lille
zondag, 21 augustus 2022, 21:32
Bekijk alles

Hij is geboren in het Spaanse Terrassa, verhuisde als kleine jongen naar België en is nu te bewonderen op de Nederlandse voetbalvelden. Via de jeugd van KVC Willebroek-Meerhof, KFCO, Beerschot Wilrijk, Anderlecht en KRC Genk maakte Ismael Saibari in 2020 de overstap naar PSV Eindhoven.

In gesprek met 11Lions.nl praat Saibari over zijn doorbraak bij PSV, de nieuwe trainer Ruud van Nistelrooy en Marokko.

Saibari begint lovend en enthousiast over de nieuwe trainer van PSV. “Ruud van Nistelrooy is als trainer heel relaxed, maar ook iemand met veel voetbalverstand. Hij is natuurlijk ook voetballer geweest en heeft bij grote clubs gespeeld. Hij weet wat er allemaal komt kijken bij de voetballerij en ik hoop natuurlijk veel van hem te kunnen leren.”

Saibari heeft twee jaar geleden al zijn debuut gemaakt voor PSV maar beleeft dit seizoen echt zijn doorbraak. ‘Ik hoop dat ik deze lijn kan doortrekken en zoveel mogelijk minuten kan maken om zo meer te leren. Dat is mijn doelstelling voor dit seizoen.’

Van Nistelrooy gunt Saibari dit seizoen veel speeltijd. Hij stond zelfs in de basis in de belangrijke kwalificatiewedstrijden voor Champions League. Hij speelt voornamelijk als rechtsbuiten, terwijl hij bij Jong PSV vaak als middenvelder speelde. ‘Ik ben een box-to-box speler. Mijn beste positie is op het middenveld, maar ik heb denk ik laten zien dat ik ook uit de voeten kan op de flanken. Ik ben overal inzetbaar waar de trainer mij nodig heeft.’

Het WK in Qatar staat het einde van dit jaar op het programma en Saibari kan uitkomen voor maar liefst drie deelnemende landen op het WK. Naast zijn geboorteland Spanje en het land waarin hij is opgegroeid België, kan hij nog uitkomen voor Marokko.

De speler van PSV kwam al eerder uit voor Marokko 023, maar daarmee is nog niets zeker. Met zijn recente prestaties zal hij de interesse hebben gewekt van de nieuwe bondscoach van Marokko, Walid Regragui.

Saibari wilt echter nog geen valse hoop creëeren: “Mijn keuze staat nog niet vast. Ik heb nog geen definitieve keuze gemaakt voor welk land ik wil spelen.”

België en Marokko zijn het komend WK ingedeeld in dezelfde poule. Het zou zomaar kunnen dat we Ismael Saibari over een paar maanden zien schitteren in de wedstrijd tussen België en Marokko. De vraag is echter welk shirt hij op dat moment zal dragen.