Fajr biedt excuses aan; Lekjaa waagt ultieme poging bij Hamdallah

Marokko lijdt nederlaag tegen Zambia in uitzwaaiwedstrijd
zondag, 16 juni 2019, 21:01
Video – Diba: “De verwachting in Marokko is dat ze minimaal de finale halen”
maandag, 17 juni 2019, 23:36
Bekijk alles

Faycal Fajr beleefde gisteren geen goede invalbeurt bij het Marokkaans elftal in de 2-3 nederlaag tegen Zambia. De Marokkaanse middenvelder werd bij binnenkomst getrakteerd op een hels fluitconcert en kreeg bij ieder balcontact hetzelfde te verwerken van de aanwezige supporters in Marrakech. Aan de hand daarvan lijkt de middenvelder van SM Caen een gesprek tussen hem en Abderrazzak Hamdallah naar buiten te hebben gebracht.

“Mijn excuses als ik je iets heb aangedaan”, begint Fajr. “De bondscoach heeft aangegeven dat ik de penalty’s moest nemen. Nu is er een rel ontstaan, terwijl er eigenlijk niets aan de hand is. Het gaat je goed broeder”. Abderrazzak Hamdallah geeft antwoord op het bericht met het volgende: “Het klopt dat je mij niet hebt gesteund, maar dat is geen probleem. Ik neem jou niks kwalijk. Sterker nog, ik gun je al het geluk en ik hoop dat je het goed doet. Ik heb dit nu achter mij gelaten en ik hoop dat je het goed doet op de Afrika Cup In sha Allah”, aldus Hamdallah. Faycal Fajr heeft tegenover een supporter aangegeven dat het gesprek legitiem is.

Aan de andere kant gaat bondsvoorzitter Fouzi Lekjaa een laatste poging wagen om Abderrazzak Hamdallah alsnog terug te laten keren bij de nationale ploeg. De Marokkaanse voetbalbond wil namelijk voorkomen dat de nationale ploeg met 22 spelers afreist naar de Afrika Cup in Egypte. In eerste instantie bracht de Marokkaanse voetbalbond naar buiten dat Hamdallah wegens een blessure niet fit genoeg zou zijn om deel te nemen aan de Afrika Cup. De spits werd door de bondscoach vervangen door Abdelkarim Baadi.

Baadi, die op de reservelijst staat mag enkel mee indien de bond een medisch certificaat aan de CAF overhandigt waarin de blessure van Hamdallah wordt bewezen. De spits van Al-Nassr FC kwam niet opdagen op een afspraak die hij had met bondsarts Dr. Hefti, waardoor het certificaat ontbreekt. Tot overmaat van ramp bracht Hamdallah die avond via Instagram enkele filmpjes naar buiten, die de bond in verlegenheid hebben gebracht. Hamdallah was namelijk intensief voor zichzelf aan het trainen in de Marokkaanse kustplaats Safi.

Daarmee lijkt de hoop van de Marokkaanse voetbalbond om een blessure bij de CAF aan te melden vervlogen. Fouzi Lekjaa gaat een dag voor vertrek naar Egypte, proberen de lucht te klaren tussen Hamdallah en een deel van de selectie. Of de Marokkaanse spits bereid is terug te keren is maar de vraag. In de aankomende dagen zal blijken wat de resultaten zullen zijn van de inspanningen van de Marokkaanse bondsvoorzitter.