Familie Nouri stelt Ajax aansprakelijk en stapt naar arbitragecommissie

‘Renard bedenkt zich en neemt En-Nesyri mee naar het WK’
maandag, 4 juni 2018, 3:31
WK2018: En-Nesyri in 23-koppige selectie Marokko
maandag, 4 juni 2018, 12:14
Bekijk alles

De familie van Abdelhak Nouri stelt Ajax aansprakelijk voor het hersenletsel dat de Ajacied opliep als gevolg van een hartritmestoornis, in Oostenrijk vorig jaar tijdens een oefenduel tegen Werder Bremen. Dat meldt de advocaat van de familie middels een persbericht.

Khalid Kasem geeft in het persbericht aan dat de familie kennis heeft genomen van de resultaten van het intensieve onderzoek, dat verricht is door John Beer en Lucas Hogeling van Beer Advocaten. De advocaat van de familie geeft verder aan dat zij overtuigend inzichtelijk hebben gemaakt dat Abdelhak op 8 juli 2017 op het veld in Oostenrijk niet de juiste zorg verleend heeft gekregen. De resultaten van dit onderzoek stemmen volgens het persbericht “zeer droevig”.

“De familie heeft de afgelopen periode getracht om in overleg met Ajax te komen tot een oplossing waarin de verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid door Ajax zou worden erkend”, staat verder in het persbericht. “Helaas heeft Ajax iedere aansprakelijkheid van de hand gewezen en stellen zij zich op het standpunt dat de verleende zorg wel toereikend en adequaat is geweest”. De familie stapt daarom naar de arbitragecommissie van de KNVB.

We vragen zoals altijd om ons broertje niet te vergeten in jullie dua’s (Smeekbedes). Moge Allah de Verhevene, de Almachtige ons broertje Abdelhak Nouri genezen. Ameen.