Fantastische Idrissi leidt zege FC Groningen in

Zamalek zet Wydad met grote cijfers opzij
zaterdag, 17 september 2016, 1:51
Van Franceville naar Moskou
dinsdag, 20 september 2016, 19:29
Bekijk alles

FC Groningen wist gisteravond op bezoek bij FC Utrecht met grote cijfers te winnen. In de Galgenwaard won de ploeg van Mimoun Mahi en Oussama Idrissi met 1-5. Laatstgenoemde had het op zijn heupen tegen de Utrechters. Met twee doelpunten en een assist was Idrissi de grote man aan de kant van de Groningers.

De 20-jarige Marokkaanse buitenspeler bracht de bezoekers in de 13e minuut op voorsprong. Na een onhandige verdedigende actie van FC Utrecht speler Leeuwin, belandde de bal voor de voeten van Idrissi. Met een fraaie actie speelde hij Menno Koch uit en schoot de bal in de lange hoek.

Dezelfde Idrissi verdubbelde één minuut voor rust de score met een geweldige treffer. Een combinatie tussen Idrissi en Mahi resulteerde in een geblokt schot. Deze kwam echter voor de voeten van Idrissi die zich door de Utrechtse verdediging slalomde en de bal in de kruising wist te jagen.

FC Utrecht deed na rust op aangeven van Soufyan Amrabat wat terug via Zivkovic, die er in de 60e minuut 1-2 van maakte. Maar vijf minuten later breidde FC Groningen de score uit naar 1-3. Een geweldige assist van Oussama Idrissi gaf Danny Hoesen de mogelijkheid om te scoren.

Wie de man van de wedstrijd zou worden, was geen verrassing meer. Na een opnieuw geweldige actie van Oussama Idrissi belandde de bal bij Tom van Weert. Een schot van de aanvaller werd in eerste instantie nog gered door doelman Robbin Ruiter, maar in de rebound wist van Weert de score in de 80e minuut naar 1-4 te brengen. In de blessuretijd van de wedstrijd was het Danny Hoesen die voor de 1-5 eindstand tekende.

Mimoun Mahi mocht in de basis starten bij FC Groningen en werd in de 82e minuut naar de kant gehaald. Oussama Idrissi kwam de hele wedstrijd in actie. Bij FC Utrecht kwamen Soufyan Amrabat en Yassine Ayoub 90e minuten in actie. Nacer Barazite mocht in de 58e minuut invallen bij FC Utrecht.

De 0-1 van Oussama Idrissi

De 0-2 van Oussama Idrissi

Assist Soufyan Amrabat bij de 1-2

Assist Oussama Idrissi bij de 1-3