FAR Rabat stelt Sven Vandenbroeck aan als nieuwe trainer

Video – En-Nesyri scoort in minder dan 10 minuten twee keer voor Sevilla
zaterdag, 9 januari 2021, 14:43
Video – HATTRICK! Youssef En-Nesyri scoort derde van de middag!
zaterdag, 9 januari 2021, 15:20
Bekijk alles

Bijna twee weken na het ontslag van trainer Abderahim Talib heeft FAR Rabat in Sven Vandenbroeck een nieuwe hoofdtrainer gevonden. De 41-jarige Belg stond vandaag voor het eerst op het trainingsveld bij de club uit Rabat.

Na zijn actieve loopbaan begon hij in juli 2011 aan een trainersloopbaan als coach van het tweede elftal van KV Mechelen. In de zomer van 2013 kende hij een korte passage van twee maanden als assistent-coach van Adrie Koster bij de Tunesische topclub Club Africain. Later dat jaar ging hij aan de slag bij de Griekse tweedeklasser Fostiras FC, waar hij assistent-coach van Jacky Mathijssen werd.

Tijdens de winterstop van het seizoen 2014/15 werd hij herenigd met Jacky Mathijssen bij OH Leuven. Via de eindronde werd promotie naar de Belgische 1e klasse Jupiler Pro League afgedwongen. Medio februari 2016 werd hij assistent-bondscoach van Kameroen onder Hugo Broos. Onder hun leiding won Kameroen de Afrika Cup 2017 in Gabon. In de finale werd Egypte met 2-1 verslagen. Bij zijn laatste club Simba SC in Tanzania won hij de competitie en de beker.

Sven Vandenbroeck was eerder actief bij Roda JC en De Graafschap als speler.