Fathi Jamal: “Het verhaal Fellaini moet een keer ophouden” (Video)

Al-Ahly SC bereikt akkoord met Hebei Fortune over Azaro
dinsdag, 3 juli 2018, 23:50
Bergdich vervolgt carrière in Portugal
woensdag, 4 juli 2018, 14:32
Bekijk alles

Fathi Jamal is klaar met de verhalen over Marouane Fellaini. De voormalige bondscoach van Marokko U20, Jong Marokko en het Marokkaans elftal vindt het onterecht dat er iedere keer naar hem gewezen wordt, zodra de middenvelder van Manchester United zich van zijn beste kant laat zien bij de Belgische nationale ploeg.

Verhalen doen de rondte dat Fathi Jamal na een oefenduel met Marokko U20 in 2005 Marouane Fellaini adviseerde om voetbal opzij te zetten voor Basketbal.  “Dit soort uitspraken heb ik nooit gedaan. Ik ben een gerespecteerde trainer en ik doe dit soort uitspraken niet”, vertelt Fathi Jamal aan ChoufTV.

“Waarom praat niemand over El Ahmadi, Dirar, El Zhar, Hermach of Benatia? Die heb ik gescout voor de jeugdelftallen van Marokko. Ik ben niet iemand die de credits op zich wil nemen voor het scouten van een speler, maar nu voel ik mij genoodzaakt om me daar over uit te laten.

“De soap Fellaini begon al in 2005. We zijn dertien jaar verder en nog steeds wordt er over Fellaini gesproken. Fellaini heeft zelf gekozen voor België”, legt Fathi Jamal uit. “Hij was in 2005 nog niet goed genoeg voor Marokko U20. Wij hebben hem niet weggejaagd. Toen wij hem later opriepen voor Jong Marokko, heeft hij de uitnodiging naast zich neer gelegd. Mhammed Fakher heeft hem ook nog opgeroepen, maar opnieuw heeft hij Marokko geweigerd.”, aldus Fathi Jamal.