FC Groningen pikt ‘overbodige’ Bel Hassani op in Alkmaar

Walid Regragui : “Praten op Twitter en Facebook is makkelijk kom maar supporten”
zondag, 23 december 2018, 23:43
Marokko onder 17 maakt gehakt van Mauritanië
maandag, 24 december 2018, 20:58
Bekijk alles

Iliass Bel Hassani komt na de winterstop uit voor FC Groningen. De Marokkaanse aanvaller wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van AZ. De Groningers hebben eveneens een optie tot koop bedongen in de huurdeal.

Bel Hassani komt uit de jeugdopleidingen van Sparta Rotterdam en stroomde in 2011 door tot de hoofdmacht van de Rotterdamse club. Twee seizoen later leverde dat hem een transfer op naar Heracles Almelo. In dienst van Heracles groeide de aanvaller tot één van de dragende spelers van de club uit Almelo. In de zomer van 2016 verdiende de inmiddels 26-jarige Rotterdammer een transfer naar AZ. Bij de Alkmaarders staat Bel Hassani nog tot medio 2021 onder contract.

“Vanaf het moment dat ik te horen kreeg dat ik verder mocht kijken wat mijn toekomst betreft, heb ik direct bij mijn management aangegeven dat FC Groningen mijn absolute voorkeur had”, is te lezen op de website van FC Gronigen. “Dat heeft een aantal redenen. Ik ken trainer Danny Buijs nog van onze gezamenlijke periode bij Sparta Rotterdam, de wedstrijden die ik tegen FC Groningen in Groningen heb gespeeld waren altijd bijzonder qua sfeer met fanatieke thuissupporters en de stad Groningen spreekt mij aan om te leven en te werken”, aldus Bel Hassani.

Technisch directeur Ron Jans over de overgang van Bel Hassani: “We zijn hartstikke blij met Iliass Bel Hassani. Iliass kan op verschillende posities spelen en brengt creativiteit en ervaring mee. Bij AZ zat zijn carrière op slot, hij wil weer voetballen en aantonen dat hij dat nog goed kan. Vanaf januari heeft Iliass een half jaar de kans zich bij ons te laten zien en mocht dit bevallen, dan hebben wij een optie tot koop om hem definitief aan ons te binden.”