FC Utrecht neemt Mehdi Lehaire over van Lierse SK

Video: Geloven de Marokkanen nog in een eventuele WK2026 kandidatuur?
donderdag, 31 mei 2018, 8:58
Marokko begint met deze elf namen tegen Oekraïne
donderdag, 31 mei 2018, 19:25
Bekijk alles

Mehdi Lehaire verruilt per direct Lierse SK voor FC Utrecht. De Domstedelingen hebben de 18-jarige aanvaller, die nog een contract had tot medio 2019 bij de Belgische club, overgenomen. Lehaire heeft een contract getekend voor twee seizoenen, met een optie tot nog een seizoen. Lehaire gaat in eerste instantie spelen voor Jong FC Utrecht.

De Marokkaanse aanvallende middenvelder kwam dit seizoen twee keer in actie voor de hoofdmacht van Lierse. In de verloren Jupiler Pro League play-off wedstrijden tegen Standard Luik en KV Kortrijk, kwam Lehaire als invaller binnen de lijnen.

“Mehdi is een echte verbindingsspeler op het middenveld. Hij beschikt over een goede steekpass, fijne traptechniek en een uitstekend tactisch inzicht. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Mehdi al ervaring opgedaan op het hoogste niveau van België. Hij is een aanwinst voor Jong FC Utrecht, een compliment naar de scouting”, laat Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam weten.

“Voor Mehdi is FC Utrecht zijn eerste overstap naar het buitenland. Bij Jong FC Utrecht krijgt hij de gelegenheid zich verder te ontwikkelen in de Jupiler League. We hebben veel vertrouwen in zijn kwaliteiten en gaan er alles aan doen om deze verder te ontwikkelen in Jong FC Utrecht”, laat Manager Academie Jelle Goes weten op de website van de club.

(Foto: FC Utrecht)