FC Utrecht presenteert Oussama Tannane

Video – Hoogtepunten Sofiane Boufal tegen FSV Mainz 05
zondag, 12 augustus 2018, 1:46
Video – Doelpunt Marouane da Costa tegen Trabzonspor
zondag, 12 augustus 2018, 19:33
Bekijk alles

FC Utrecht heeft Oussama Tannane vandaag gepresenteerd als nieuwe aanwinst. De Utrechters huren zoals verwacht de Marokkaanse international voor één seizoen van AS Saint-Etienne.

“Met Oussama halen we een creatieve speler met snelheid in huis. Hij is sterk aan de bal, beschikt over een goed schot en is multifunctioneel: hij kan op meerdere posities in de voorhoede uit de voeten”, vertelt directeur voetbalzaken Jordy Zuidam.

“Daarnaast is hij een speler met extra kwaliteit die het vermogen heeft een wedstrijd te beslissen. Hij is bereid in zichzelf te investeren en heeft voor FC Utrecht gekozen voor het sportieve traject, dat zegt iets over zijn drive om te willen presteren”, aldus Zuidam op de website van de club.

De 24-jarige vleugelaanvaller verliet Heracles Almelo begin 2016 voor AS Saint-Etienne. Tot een goed huwelijk met de recordkampioen van de Ligue 1 kwam het niet. Ook een verhuur aan UD Las Palmas liep niet gesmeerd. Tannane heeft nog een contract tot medio 2020 bij de Franse club.

(Foto, FC Utrecht)