Finland en Zweden strijden om Marokkaanse talent Robin Tihi

Vahid is na keeperstrainer nu ook assistent kwijt
donderdag, 2 juli 2020, 14:03
Video – Sofyan Amrabat ᛫ Never Give Up!
donderdag, 2 juli 2020, 17:38
Bekijk alles

De in Zweden geboren Robin Tihi, speelt dit seizoen voor het eerst op het hoogste niveau. Maanden na de interlandkeuze van Mohammed Ihatteren hangt er een nieuwe interlandsoap in de lucht. 

“Wij hebben hem dit seizoen regelmatig gevolgd”, liet Juha Malinen weten. “Hij praat Fins en heeft op een Finse school gezeten.”, gaf de aanvoerder van het Finse elftal O21 aan.

Op de vraag of hij zich zorgen maakt, antwoordde Robert Nilsson, bondscoach van Zweden O21: “Het is altijd zo wanneer je talenten hebt die beschikken over meerdere nationaliteiten. Tihi stond allang onder onze radar, vooral dit seizoen, omdat hij op het hoogste niveau presteert. We hebben nog steeds geen contact opgenomen met hem. De keuze ligt aan hem, voor welke nationale elftal hij graag wilt uitkomen.” liet Nilsson weten aan de Finse nieuwsmedia STT.

De 18-jarige centrale verdediger, die momenteel uitkomt voor AIK, beschikt over drie paspoorten. Tot op heden kwam Robin Tihi alleen uit voor Zweden O18, maar dat wil niet zeggen dat daarmee zijn definitieve keuze is gemaakt. De Marokkaanse voetbalbond heeft onlangs ook contact opgenomen met de speler.